Hon blir rektor på nya Realgymnasiet i Örebro

17 mars 2020

Hösten 2020 startar Lärande i Sverige AB upp ett nytt Realgymnasium i Örebro. Rektor för nytillskottet blir Becky Evensen som tillträder sin tjänst i mars 2020. Becky kommer närmast från Hvilan gymnasium i Stockholm där hon varit rektor.

Hon blir rektor på nya Realgymnasiet i Örebro

Becky är mycket branschkunnig inom naturbruk och specifikt inom hästnäringen efter flera år som utbildningschef på Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Hon har etablerat och utvecklat flera utbildningar inom olika delar av svenskt skolväsende.

-Jag är verkligen glad att jag fått uppdraget och förtroendet att bygga upp Realgymnasiets nya gymnasieskola i Örebro. Det ska bli otroligt inspirerande att få vara med helt från start och att göra detta tillsammans med lärare och elever. Här finns även ett stort utbyte med erfarna kollegor som driver framgångsrika skolor runt omkring i Sverige, säger Becky Evensen.

-Det ska också bli kul att jobba utifrån Realgymnasiets koncept som bland annat innebär ett genuint elevfokus i syfte att ge dem optimala förutsättningar för lärande. Det utgår från elevernas personliga intressen och sker dessutom genom ett omfattande samarbete med de främsta inom olika branscher. Jag ser väldigt mycket fram emot detta, fortsätter Becky.

-Vi är stolta att kunna presentera Becky Evensen som rektor för Realgymnasiet i Örebro. Becky har rektorsexamen och gedigen rektorserfarenhet på gymnasienivå. Realgymnasiet i Örebro får en trygg, engagerad och kunnig ledare vilket bådar för en mycket god start och framtid. Varmt välkommen till Lärande Becky, säger Catarina Möllberg, regionchef Mitt, Lärande i Sverige.