Maxa dina möjligheter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Realgymnasiet ger dig allt du behöver.

Mer än 82 procent av våra elever jobbar eller studerar inom ett halvår efter examen. Det är drygt 20 procent mer än motsvarande siffra för hela Sverige. Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. Det ger dig en relevant och modern utbildning, goda nätverk både nationellt och internationellt och rätt branschcertifikat. På så sätt blir du attraktiv att anställas på arbetsmarknaden.

Jobbgaranti!

Flera av våra partners erbjuder dig till och med jobbgaranti i 6 månader efter utbildningen. Detta tillsammans med behörighet till högskola och universitet gör att du får de bästa förutsättningarna i livet efter studenten. Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Läs mer om våra samarbeten!

Yrkesexamen & grundläggande högskolebehörighet!

Vill du utöka din behörighet? Då kan du ansöka om att läsa några av våra behörighetskurser. På gymnasiet godkänns utökningar av rektor. För att få läsa utökat program krävs att du klarar dina ordinarie kurser inom 2 500 p.


Här kan du läsa mer om högskolebehörighet!

Plugga ditt intresse. Bli vad du vill.

Även om du "bara" pluggar ditt intresse öppnas flera dörrar inför framtiden. Du kan bli vad du vill och lite till. Intresset kan bli till ett jobb, eller så kan det sätta fart på en karriär inom något helt annat. Behörigheterna gör din resa möjlig. Du får bara en mycket roligare gymnasietid. Och det vet vi ju alla, att när något är roligt så kommer kunskaperna av bara farten.

Det är ingen större skillnad förutom att det är olika ”huvudmän”, en friskola erbjuder en lika säker utbildning som en kommunal skola. Fördelen med vår skola är att vi jobbar nära branschen och att vi får en utbildning som ger oss jobb direkt efter studenten. Vår skola återinvesterar eventuell vinst i verksamheten, det känns tryggt och ger en hög kvalitet.

Estet-media och Teknik är högskoleförberedande men man kan även få högskolebehörighet på våra andra utbildningar genom att välja Svenska 2, 3 och Engelska 6 inom ditt individuella val. Vi har även en del andra särskilda högskolebehörigheter på vår skola, hör med rektor vilka vi har.

En mentor hjälper eleverna att nå sina studiemål men finns också där som stöd. Våra mentorer har inga kurser och betygsätter inte eleverna utan fungerar mer som en länk mellan elev och lärare.

Nästan alla våra skolor har matkort vilket innebär att vi kan välja mellan flera olika restauranger att äta på. Se Skolfakta under respektive skola för mer info.

Mer än 82% av Realgymnasiets elever jobbar eller studerar ett halvår efter examen. Det är drygt 20 procent mer än motsvarande siffra för hela Sverige. Vi har dessutom tre utbildningar som har 6 månaders jobbgaranti – Nordic Choice Hotels, ProMeister Fordon och Great Security Säkerhetstekniker. De erbjuder en provanställning på 6 månader till elever som gått ut programmet med godkänd examen.

Vi ger dig mer! Träffa oss digitalt.

Vi samarbetar tätt med partners ute i verkligheten, har flera utbildningar med jobbgaranti och dessutom kan du få både en yrkesexamen och högskolebehörighet!