Alice fick jobb som ridlärare

9 mars 2021

Alice Forsberg fick jobb som ridlärare på Gnarps ridskola några månader efter att hon tagit studenten på Realgymnasiet i Sundsvall i juni 2020.

Alice fick jobb som ridlärare

 – Jag började i mitten på augusti på Gnarps ridskola och det är väldigt kul. Jag har tre till fyra lektioner med knattar och juniorer, de som precis ska lära sig rida och de som ridit ett till två år, säger Alice Forsberg. 

Det var Realgymnasiets egen ridlärare Johanna Hammarstrand som tipsade om sin tidigare elev när Gnarps ridskola behövde mer personal. Johanna får ofta förfrågningar från sitt breda kontaktnät om lämpliga ungdomar till olika arbetstillfällen inom hästnäringen. 

Alice själv var dock inte helt övertygad om att hon var rätt person för jobbet till en början. 

–  Först trodde jag inte själv att jag skulle passa i rollen. Jag tänkte bara att jag skulle rida och inte lära ut, men det blev motbevisat. Det är en erfarenhet verkligen att få ta sina kunskaper till att lära ut. Det är något helt annat. 

På frågan om vad som är det bästa med yrket svarar Alice:

– Det roligaste när barnen har kul, då kan man göra så mycket mer. När de själv tycker att ridlektionerna ger någonting och att de lär sig och får den här aha-upplevelsen.  

Alice Forsberg bor kvar i Sundsvall och studerar sedan höstterminen även till sjuksköterska. 

– Men ridandet släpper jag inte. Jag rider själv hos en unghästutbildare.

En framtidsdröm för Alice är ännu att köpa en egen häst. 

– Det får bli efter att jag utbildat mig klart. Jag har bara haft en på foder som blev gammal. Jag har aldrig varit en tävlingstjej – jag vill bara träna, träna och träna, säger Alice med ett skratt.


Det är en erfarenhet verkligen att få ta sina kunskaper till att lära ut.

Alice Forsberg ridlärare
Alice Forsberg
Alice Forsberg