Lär känna Moa Belin!

6 april 2020

På Realgymnasiet får jag möjlighet att kombinera mitt intresse med den pedagogiska erfarenhet jag skaffat mig.

Lär känna Moa Belin!

Hej! 

Jag heter Moa Belin och arbetar på Realgymnasiet i Sundsvall sen november 2018. Innan detta arbetade jag som lärare i den kommunala skolan i över 15 år. Jag är utbildad gymnasielärare i svenska och historia. I år undervisar jag i svenska och har hand om APL på inriktningen häst samt teoretisk undervisning i Hästkunskap 1 och Ridning 1.  

Jag har ridit sen jag var liten och haft egna hästar i över 30 år. Jag har testat på ett flertal grenar; dressyr, hoppning, western, bruksridning, fälttävlan, working equitation och sportkörning men brinner i dag mest för dressyren där jag är aktiv som Msv C domare. Jag har genom åren haft lite olika raser, framför allt SWB, men i dag är det bara Fjordhästar som står i mitt stall. Jag tävlar dem i främst dressyr t.o.m. Msv B och har en liten hobbyavel. I vår väntar två av mina ston föl.  

Jag uppskattar Realgymnasiets koncept då jag anser att det är viktigt att verklighetsförankra sitt lärande för att lära på djupet. Förutom att det skapar motivation ger det dessutom elever med god anställningsbarhet då de får möjlighet att knyta nyttiga kontakter under sina gymnasieår. 

Att undervisa på distans är en utmaning men det har gått över förväntan. Närvaron är god, eleverna lämnar in uppgifter flitigt och deltar och är aktiva. Det gäller att hitta varierade arbetssätt som visar vad eleverna kan på ett rättvist sätt. Att ha muntliga redovisningar kändes först svårt men det har gått jättebra. Jag har antingen ringt upp eleven på teams, ett av programmen vi använder, de har kört live eller så har de spelat in sitt tal i vårat program Canvas och bifogat det där. Vi har även haft quiz-prov i Canvas, skriftliga inlämningar av olika slag samt att de haft gruppdiskussioner i mindre grupper via teams. Det gläder mig att så många av eleverna tar ansvar för sitt lärande och tar kontakt antingen med mig och/eller klasskamrater för att få hjälp att lösa alla kluriga utmaningar de ställs inför. En del föredrar att skriva i lektionschatten, andra i privat chatt och många ringer upp och vi pratas vid. Det fungerar bra att kunna skärmdela för att visa exempel i kombination med en muntlig förklaring.  

Jag har mitt drömjobb nu, ett arbete där jag får kombinera mitt intresse för häst med pedagogiska utmaningar även om jag längtar tills jag får träffa elever och kollegor live igen!