Möt Fanny Häggström

9 december 2019

Fanny Häggström lever sin dröm och driver eget företag!

Möt Fanny Häggström

För 2 år sedan satt jag och skulle börja med mitt UF företag på Realgymnasiet i Sundsvall. Idag har jag startat ett aktiebolag för att få jobba med min dröm. 

Ett stort intresse för hundar hela livet ledde mig till hundlinjen på Realgymnasiet 2016 när högstadiet var slut. Efter 3 år var jag ännu mer säker på att drömmen var att få jobba med hundar. En dag i veckan hade vi hundlektion och teoretiskt fick vi lära oss om beteenden, pälsvård, hundraser, berikning och mycket annat. Vi hade mycket praktiskt så som träna med okända hundar, miljöträning, testa på olika hundsporter mm. 

Det var genom praktiken jag blev intresserad av hundfysioterapeutyrket. Jag var hos några hundfysioterapeuter på praktik både 1 dag/veckan under en termin och under en 2veckors period.

UF var första gången jag testade på att driva ett företag, det gav mig självförtroende att en dag driva ett eget på riktigt. Jag samlade på mig mycket kontakter, erfarenhet och idéer under UF året som jag fortsätter använda idag. 

13 juni 2018 tog jag studenten och 25 september 2018 började jag en 1årig utbildning till hundfysioterapeut. När jag hoppade på utbildningen visste jag att ett eget företag är vad som krävs för att få ha det som jobb när examen är gjord. 

I en månad har företaget varit igång på riktigt, Hundfitness & Rehab Fanny Häggström AB. Jag säljer tjänster som friskvård och rehabilitering, med massage, djupvågsbehandling och styrketräning hjälper jag både friska och skadade hundar att vara så frisk som möjligt i just sin vardag. 

Jag erbjuder ett behandlingsrum på Amnis Hundhus men också hembesök. Dvs jag kommer hem till dig och din hund. Tider både på dag och kvällstid finns att boka. Med obekväma tider och möjlighet till hembesök hoppas jag att alla hundar får tillgång till en hundfysioterapeut. 

Hunden är väldigt bra på att inte visa att den har ont. Med 4 ben istället för 2 kan den ännu lättare avlasta den onda leden eller muskeln så det är svårt för ett otränat öga att märka något. Hunden behöver inte vara gammal för att den ska ha spänningar i musklerna eller problem med någon led. 

Med en behandling får du en friskhetskontroll + en mysig stund till din hund. 

Real har gett mig bästa förutsättningar att kunna arbeta med min dröm!