Natur & Äventyr, den roligaste och mest givande utbildningen som finns.

7 maj 2021

Att läsa Natur & Äventyr på Realgymnasiet är bland de bästa valen du kan göra för gymnasiet. Du lär dig allt från överlevnad, ledarskap, hållbarhet till att kunna ta samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig behörighet för högskolestudier.

Natur & Äventyr, den roligaste och mest givande utbildningen som finns.

ANSÖK NU!
NATUR & ÄVENTYR via Gymnasieantagningen

Våra elever från Natur & Äventyr kan ni hitta inom alla branscher runtom i världen.
Vissa har valt att fortsätta jobba med äventyrsturism eller som naturguider, medan många andra tagit sina studier till nya höjder.

När våra elever sedan söker jobb är det supertydligt att deras CV som innefattar alla diplom, certifikat och speciella färdigheter de fått på skolan, konkurrerar ut vanliga studenter direkt. Arbetsgivare vet att livserfarenheter ger mycket mer. Våra elever har gott om det samtidigt som de har de rätta behörigheterna.

Världen är din lektionssal.
Världen är din lektionssal.

Första terminen börjar du med att ta:

  • Körkort för terrängfordon/fyrhjuling
  • Grönt kort i klättring
  • Grönt pass i paddling/kajak
  • Hjärt- och lungräddning

Ni åker ut på minst två olika camps första terminen. Första är en till två dagars övernattning där ni känner av hur det är att campa med klassen. Den andra är för att skaffa kajakkortet, då åker ni iväg 5 dagar med övernattning på ett camp och kommer tillbaks som ett starkt team med nya färdigheter. 

Resten av året kommer du att få pröva på så mycket det går inom äventyrs- och naturturism. Höghöjdsbanor, skidlärarkurser och mycket, mycket mer.

Efter höstlovet börjar din APL (praktik), där du kan jobba med allt mellan klätterhallar till jaktområden. Det beror på vad du vill testa och har för mål.

År 2 börjar du din specialisering. Läs mer om dem här.

När år 3 börjar har du redan mycket mer i bagaget än någon annan i din ålder, som inte läser Natur & Äventyr. Vi ger dig därför möjlighet till att praktisera dina kunskaper utomlands. Tidigare år har vi skickat våra elever till Nepal för River rafting och till Sydafrika för Safariguidning. Resan, maten och boende betalas av stipendier och av skolan. Du behöver inte lägga ut en krona utom dina fickpengar och är utomlands i tre veckor. ANSÖK NU!
NATUR & ÄVENTYR via Gymnasieantagningen