Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Elever på Realgymnasiet i Norrköping har certifieringsvecka

10 augusti 2023

Denna vecka arrangerar Realgymnasiet i Norrköping en certifieringsvecka där eleverna kommer att lära sig mer om att programmera och kommer kunna ta certifikat. "Det är en brist på programmerare och systemutvecklare i samhället i stort och programmeringskunskaper kan komma till nytta i snart vilket yrke som helst" säger Lars-Göran Svensson, lärare på Realgymnasiet i Norrköping.

Elever på Realgymnasiet i Norrköping har certifieringsvecka

Elever från Teknikprogrammet och El- och energiprogrammet får under programmeringsveckan prova på flera olika aktiviteter samt fördjupa sig i sådant de redan har kunskaper inom. Samtliga tre årskurser deltar. 

- Under veckan får eleverna chansen att fördjupa sig inom programmering/IT utifrån något som är intresserad av. Många gymnasieelever som går i skolan upplever att man inte har någonting att skriva på sitt CV. Man har ju ”bara” gått i skolan, men efter denna vecka kan många verkligen lägga till en certifiering inom HTML/CSS, autodesk inventor, premiere pro och Photoshop, IP adressing & Troubleshooting. Dessutom ger detta verkligen eleverna en självförtroendeboost. Vi tror även att det kommer att vara kul att få träffa och samarbeta med lärare och elever från andra program och årskurser, fortsätter Lars-Göran.

Eleverna får välja en aktiviteter under veckan utifrån ett ”smörgåsbord”. Eleverna kan till exempel delta i ”Game Jam” där man i grupper ska ta fram en idé till ett spel som man programmerar tillsammans. Detta pass ser i nuläget ut att bli populäraste bland eleverna. Det finns även möjlighet att prova på att programmera ett eget tillverkat flipperspel med sensorer och poängräkning, skapa modeller i VR (Virtual Reality) eller programmera egen musik.

- Vi hoppas att vi kan inspirera våra elever till en framtid inom IT-branschen och att vi får en rolig och berikande vecka tillsammans. Vi vill erbjuda variation i undervisningen och sätta eget val, fördjupning och ”på riktigt är viktigt” i centrum, avslutar Lars-Göran.

Savannah går Teknik i åk 2
Savannah går Teknik i åk 2

Vad har du valt för pass?
Jag har valt Autodesk med fokus på Inventor

Vad har du fått göra under denna vecka?
Jag har fått gå igenom olika delar i Inventor och hur olika delar i programmet fungera. Jag har fått träna upp mig inför provet, vi har också labbat inför för att kunna ta certifiering.

Vad har varit det bästa med veckan?
Det bästa med veckan har varit att man får träffa nya kompisar och kompisar i andra klasser