APL på hunddagis

5 januari 2023

Amanda som går tredje året på utbildningen Hund har sin APL hos Skärlunda Equestrian & Dog Care AB!

APL på hunddagis

Vad får du göra en vanlig dag? 

En vanlig dag ser ut så att vi ger frukost på morgonen till hundarna som ska ha, sedan sätter vi på selar eller halsband på alla hundar och tar på oss egen sele för en promenad. Hela förmiddagen ägnar vi åt att gå promenader med hundarna, det brukar bli i tre omgångar. Sen när vi kommer tillbaka från alla promenader så delar vi ut lunch till alla hundar och självklart städar vi efteråt, vi tar också egen lunch då. På eftermiddagen släpper vi ut hundarna i rastgårdar och leker med dem. Vissa hundar går vi extra promenader med då det inte kan vara med i en grupp i rastgårdarna. Jag hjälper till att ge ut hundarna på eftermiddag tillbaka till sina ägare, nu under vintertid så duschar vi också hundarna innan de åker hem. 

Hur förberedde du dig inför APL? 

Jag har lärt mig hundarna beteenden under profildagarna, det har hjälpt mig mycket och jag kan enklare läsa av hundarna. Vi har haft hundskötsel som kurs och det har hjälpt mig att enklare veta olika pälstyper när jag duschar och vårdar hundarna. Vi har nu fearfree certifiering och det är att arbeta för att hundarna ska ha så lite stress som möjligt, det har jag tillämpat på min APL nu med alla anställda med olika medel. 

Vad ger APL dig för framtiden? 

Det ger mig erfarenhet om vad man gör på hunddagis och det har gett mig en fot in i bransch som jag vill jobba med, jag har redan fått frågan om jag kan jobba extra på min APL-plats!

Vad är det bästa? 

Det bästa med min APL är dem anställda, min handledare är den bästa, hon är väldigt förstående och alltid positiv till allt. Hon förklara gärna flera gånger och visar hur man ska göra! Jag tycker också att promenaderna är så mysiga, det är så skönt att komma ut på promenader med hundarna.