Vi lyckas bättre!

9 mars 2021

Mer än 82 procent av våra elever jobbar eller studerar inom ett halvår efter examen. Det är drygt 20 procentenheter mer än motsvarande siffra för hela Sverige.

Vi lyckas bättre!

* Från 2019 mäts sex månader efter examen. ** Från senaste mätning 2017, mäts ett år efter examen


Sysselsättningsgraden efter studenten är vi mycket stolta över. Nyckeln till framgången är vårt koncept att tillsammans med de främsta inom varje bransch erbjuda utbildningar som möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Du får en relevant och modern utbildning och anställningsbarheten bland våra studenter är hög. Detta i och med att de utbildats tillsammans med bransch och fått många värdefulla kontakter under studietiden. 


Detta tillsammans med behörighet till högskola och universitet gör att du får de bästa förutsättningarna i livet efter studenten.  

Min tid på Realgymnasiet var väldigt rolig. Under mina tre år där utvecklades jag väldigt mycket som ryttare samtidigt som jag fick högskolebehörighet. Det gav mig en väldigt bra grund för framtiden, oavsett vad jag hade bestämt mig för att göra. 

- Ebba Sandberg, Ridning

Min utbildning har hjälpt mig mycket på jobbet. Bland annat att förstå hur viss elektronik fungerar. Det är alltid nya grejer man ska lära sig på jobbet och då får man alltid upp något i tankarna som man lärt sig i Realgymnasiet som hjälper mig att förstå hur man ska gå vidare. Tror verkligen inte jag hade kunnat ha detta jobb idag utan min utbildning jag fick i Realgymnasiet. 

- Artan Morina, IT

Det bästa med Real var möjligheten till att praktiskt lära sig det man behöver till arbetslivet, eftersom en stor del av utbildningen skedde på plats ute i verksamheten. Sen även att vi hade en härlig gemenskap i klassen.

- Kalle Melkersson, Djurpark

Mina år på Realgymnasiet var rakt igenom väldigt roliga och det är en tid jag aldrig kommer glömma. Detta tack vare alla underbara lärare, mentorer och häftiga upplevelser. Jag fick till exempel åka till Sydafrika och göra min praktik i tre veckor. Hur coolt är inte det?! Mängden praktisk utbildning med APL, profildagar och specialveckor gjorde att dagarna vid skolbänken blev mer motiverande och lättare.   

- Gabriel Johansson, Natur & Äventyr