Profilvecka med Sällskapsdjur & Djursjukvård - Naturvetenskaplig profil

20 september 2023

Oavsett vilken profil du läser inom naturbruksprogrammet har du varje år profilveckor där du bara läser din valda profil! Här får du följa med våra elever inom Naturbruksprogrammet, sällskapsdjur & djursjukvård med Naturvetenskaplig profil på deras profilvecka under deras profilvecka v.37!

Profilvecka med Sällskapsdjur & Djursjukvård - Naturvetenskaplig profil

Måndagen började i djurvårdsspåret med arbete med vallhundar i Örkelljunga där eleverna fick veta mer om vad som krävs av en vallhund och rollen som hunden uppfyller för lantbruket, innan eleverna fick besöka en grisgård under eftermiddagen för att lära sig mer om skötsel av gris.


Tisdagen var en teoretisk dag på skolan där eleverna arbetade i Kemi 1 tillsammans med sin kemilärare. På agendan stod bland annat fördjupning i FN:s nya plastavtal och en hel del förberedelse inför provet kommande vecka.


På onsdagen var eleverna på Almvik 4H gård och fick arbeta praktiskt med fårklippning. Här fick eleverna delta i de olika stegen i fårtrimning och praktiskt arbeta med djuren för att få praktisk erfarenhet i flera aspekter av att arbeta med djur.