Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Teknikvetenskap förbereder elever för vidare studier

1 december 2023

Inom Teknikprogrammets inriktning Teknikvetenskap får eleverna fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik samtidigt som de rustas för vidare studier på universitet och högskola. Här delar eleverna ofta ett brinnande intresse för matematik och de får stor träning i problemlösning, som är en viktig del av utbildningen.

Teknikvetenskap förbereder elever för vidare studier

Moa Rahim har arbetat som lärare i över tio år och undervisar idag i fysik och matematik på Realgymnasiet. Utöver undervisning har hon en roll som matematiksamordnare, vilket innebär att hon leder arbetet med att samordna och höja resultat samt kvalitet inom matematikundervisningen på alla Realgymnasier. 


  • På Teknikprogrammet förbereder vi eleverna för högskolestudier, inte bara i kurserna de läser utan även i arbetssättet. För oss är det viktigt att eleverna får övning i problemlösning och i att ta eget ansvar, så att de kan ta sig an och lösa problem med rätt tänk - både för universitetet och för framtiden, säger Moa. 


På inriktningen Teknikvetenskap läser eleverna fysik och matematik på samma nivå som Naturvetenskapsprogrammet, men med möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom teknik och teknikens roll i samhället. Efter studenten hägrar ofta vidare studier och möjligheterna är många. 


  • Utbildningen ger stora möjligheter för framtiden! Här får eleverna grunden till att plugga vidare och det finns massor av utbildningar att välja på. Utbildningen erbjuder flera certifieringar vilket också rustar eleven inför universitet och högskola, säger Moa. 


Mycket av skolarbetet sker i grupp tillsammans med andra elever, ett arbetssätt som visat sig framgångsrikt: 


  • När man jobbar tillsammans behöver man också förklara för varandra. Diskussioner leder ofta till fördjupade kunskaper. När man behöver sätta ord på hur man löser ett problem så behöver man också reflektera kring hur man faktiskt gör och det är ett viktigt sätt att lära, säger Moa.  


Efter studenten är Realgymnasiets elever rustade för studier på universitet och högskola, både genom sina kunskaper men också genom sin övning i studieteknik. De har också fått lära sig att ta eget ansvar för sina studier och att lösa problem på bästa sätt.  Här kan du läsa mer om Teknikprogrammet på Realgymnasiet Bestäm själv - Realgymnasiet