Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vad kan du läsa i Göteborg?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Elin och Ylva gör praktik i Sydafrika på ett center för övergivna babianbebisar

17 april 2024

På Realgymnasiet i Göteborg har eleverna Elin och Ylva, som läser tredje året på utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård, fått möjligheten att göra sin 3 veckors långa APL utomlands. Sydafrika, som är ett av flera länder där Realgymnasiet erbjuder utlandspraktik, blev deras destination. I filmen nedan hör vi Elin och Ylva berätta om sin praktikplats C.A.R.E och sina upplevelser av utlands-APL.

Elin och Ylva gör praktik i Sydafrika på ett center för övergivna babianbebisar
Öppna videospelaren

Realgymnasiet strävar efter att ge sina elever en bred och kvalitativ utbildning. Att erbjuda utlandspraktik är en del av detta engagemang. I dagsläge erbjuder vi praktikplatser i Sydafrika, Irland, Tyskland, Norge och Danmark.  För Elin och Ylva blev det en unik chans att fördjupa sina kunskaper och erfarenheter genom att arbeta på C.A.R.E, ett center för övergivna babianbebisar. 

Sydafrika är ett land med en rik biologisk mångfald och en fascinerande djurvärld. För elever som studerar sällskapsdjur och djursjukvård är det en perfekt miljö att lära sig mer om olika arter och deras vård. Elin och Ylva har under tre veckor fått vara en del av ett team som tar hand om övergivna babianbebisar. De har lärt sig om skötsel, utfodring, och hur man skapar en trygg miljö för dessa små liv. Att vara i Sydafrika har gett dem en unik inblick i djursjukvård och samtidigt berikat deras personliga och professionella utveckling. 

Vill du också göra din praktik utomlands? Kontakta oss gärna för mer information om våra utbildningar och möjligheterna till utlandspraktik.