Våra utbildningar i Göteborg

11 augusti 2022

Är det dags för ett år där förväntningar ska uppfyllas och drömmar skapas? Är det din tur att snart börja på gymnasiet och avsluta högstadiet? I den här artikeln berättar vi mer om vårt utbildningsutbud och vad man kan bli efter studier på Realgymnasiet.

Våra utbildningar i Göteborg

Realgymnasiet i Göteborg erbjuder sju olika utbildningar. Du läser ett yrkesprogram med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet inom utbildningens 2500 poäng. Några av våra utbildningar ger jobbgaranti efter godkänd examen, dessa utbildningar är Nordic Choice Hotels och ProMeister Fordon.


Utbildning: Ridning

På denna utbildning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.


Utbildning: Trav

Vill du satsa på travsport? Den svenska travsporten håller absolut världsklass och Sverige räknas tillsammans med USA och Frankrike som världens främsta travsportnation. De praktiska momenten i utbildningen sker vid Åby travskolan och får på så vis de bästa förutsättningarna för din framtid i en bransch som erbjuder många arbetstillfällen.


Utbildning: Sällskapsdjur och Djursjukvård

Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Evidensia. Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare i djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.


Utbildning: Naturturism

Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen. Du tränar ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får specialisera dig inom alpint, klättring, höghöjdsbana, naturguidning eller paddling för att kunna komma ut och jobba i bransch.


Utbildning: Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. Här får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Under dina år hos oss får du träna ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.


Utbildning: Nordic Choice Hotels

Välkommen till en unik utbildning i sitt slag. Här får du som brinner för service och besöksnäringen vara i daglig drift på några av Sveriges största hotell. Denna lärlingsutbildning är utvecklad av Realgymnasiet tillsammans med Nordic Choice Hotels


Utbildning: ProMeister fordon

ProMeister Fordon är en helt ny och unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. ProMeister är en del i Mekonomen Group där bland annat verkstadskoncepten Mekonomen, MECA och Speedy ingår. 

ProMeister fordon är en lärlingsutbildning med jobbgaranti. ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen. 

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken