Välkommen till Realgymnasiet i Borlänge!

Vad kan du läsa i Borlänge?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Utlands-APL som hundfrisör i Irland!

7 mars 2024

I nästa tre veckor bodde och arbetade vår elev Karin som hundfrisör i Irland!

Utlands-APL som hundfrisör i Irland!

I tre veckor åkte Karin från årskurs 3 på utlands-APL till Irland för att arbeta som hundfrisör! Hon hade sin APL på Petmania där hon fick bada, föna och klippa hundar på deras hundtrimsavdelning.

"Det var intressant att se hur allt funkar där och se vad de har för rutiner. Men även att få prata ett helt annat språk med helt nya människor i en ny miljö. Jag tyckte hela resan var som ett äventyr och man gjorde alltid något nytt eller fick se något nytt. Det var även lärorikt att man kunde jämföra med hur vi gör i Sverige jämfört med hur dom gör på Irland!"

Jag kommer minnas alla underbara människor jag fick träffa och började lära känna mer och mer. Att dom alla stod där med öppna armar för att ta hand om och hjälpa till. Ett fantastiskt ställe!

Karin Elev på hund, årskurs 3

På Realgymnasiet Borlänge kan eleverna som pluggar hund välja att specialisera sig inom hundfrisering. Det är en fantastisk möjlighet, dels för att eleverna får lära sig allt om att göra våra pälsklingar fina, men även för att det finns en stor brist på utbildade hundfrisörer och salongerna är ofta fullbokade månader fram i tiden. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Kennelklubben och Sveriges hundfrisörer.

För att kunna specialisera sig till hundfrisör söker eleverna till naturbruksprogrammet, inriktning djurvård och programfördjupning hund.

Förutom att ta hand om hundarna så arbetade hon även ute i butiken.
Förutom att ta hand om hundarna så arbetade hon även ute i butiken.
Mopsen Millie nybadad och fönad.
Mopsen Millie nybadad och fönad.