Vi välkomnar vår nya ridlärare Sara Cederberg!

31 maj 2023

Vi är jätteglada att kunna välkomna Sara Cederberg till oss på Realgymnasiet! Vi låter henne presentera sig själv.

Vi välkomnar vår nya ridlärare Sara Cederberg!

Hej!

Sara Cederberg heter jag. Jag är 31 år och bor på en gård strax utanför Uppsala. Jag är uppväxt på gården och min mamma driver ett inackorderingsstall. Min familj har sex hästar och det är framförallt hoppning som lockar mest, men vi har även en riddare i familjen. Förutom ridning så tycker jag att det är superkul med utförsåkning i slalombacken. 

Så länge jag kan minnas har jag alltid hållit på med hästar och ridning. Jag red på Lurbo RK som liten, men det var på den tiden när ridskolan låg vid gården efter kurvan. Fick min första ponny när jag var sex år. Jag har ridit in och tävlat flertalet unghästar i framförallt hoppning upp till 1.25 m. På gymnasiet gick jag natur med inriktning jordbruk och därefter studerade jag vidare och tog en hippologexamen 2014. Sedan dess har jag jobbat på ridskola och undervisat barn från tre år upp till vuxna i sjuttioårs åldern. 

Till hösten börjar jag jobba på Realgymnasiet, där jag kommer undervisa i ridning och hästkunskap. Jag ser jättemycket fram emot att få jobba med de hästintresserade eleverna och de fina hästarna!