Söka till Realgymnasiet - hur gör jag?

6 februari 2023

Det kan vara ett stort och svårt beslut att söka till gymnasiet, dels att bestämma sig för en utbildning och en skola, men även att veta vilka alternativ man ska klicka i under själva söket så att allt blir rätt. Om du är osäker på hur du ska göra så kan du alltid vända dig till din studie- och yrkesvägledare på din skola. Här har vi samlat lite sammanfattad information om vilka ansökningskoder som gäller för våra olika utbildningar.

Söka till Realgymnasiet - hur gör jag?

Om du vill söka till Frisör eller Hår- och makeupstylist

När du söker till våra utbildningar Frisör eller Hår- och makeupstylist så ska du söka till Hantverksprogrammet. Frisör och Hår- och makeupstylist är båda inriktningar inom Hantverksprogrammet, så när du söker så väljer du helt enkelt Hantverksprogrammet, oavsett om du vill läsa Frisör eller Hår -och makeupartist (ansökningskod: HVFRS-REA).


Om du vill söka till Hund eller Sällskapsdjur & Djursjukvård.

Om du vill söka till någon av dessa utbildningar så ska du söka till Naturbruksprogrammet, inriktning Djurvård. Utbildningarna Hund och Sällskapsdjur & Djursjukvård är programfördjupningar under inriktningen Djurvård som är en del av Naturbruksprogrammet. Du söker alltså till inriktningen Djurvård och sen under årskurs 1 gör du valet om du vill läsa Hund eller Sällskapsdjur & Djursjukvård (ansökningskod: NBDJR-REA).


Om du vill söka till Ridning

För att söka till Ridning så väljer du Naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning (ansökningskod: NBHAT-REA).


Om du vill söka till Naturturism

För att söka till Naturturism så väljer du Naturbruksprogrammet med inriktning Naturturism (ansökningskod: NBNAT-REA).


När du sökt så får du gärna klicka på bilagan och berätta för oss vad du sökt och vilken programfördjupning just du vill gå!