Elevporträtt med Emilia

24 januari 2022

Emilia Hallerskog gick på Realgymnasiet i Uppsala och tog studenten 2021, idag bor hon i Tyskland och jobbar med det hon tycker är roligast - hästar!

Elevporträtt med Emilia

Vad har du gjort tiden efter att du tog studenten?

Precis efter att jag tog studenten arbetade jag hela sommaren på min hemmaklubb där jag var instruktör för mindre barn, ledde ridläger och jobbade stall. När sommaren var över flyttade jag till norra Tyskland där jag fortfarande jobbar nu. I Tyskland arbetar jag i ett stall där vi rider in, utbildar och tävlar unghästar. Det är väldigt lärorikt och jag lär mig nya saker varje dag. Jag gör allt från att sköta det vanliga stalljobbet, grooma hemma och på tävling, planering och såklart en hel del ridning. 

Hur upplevde du tiden på Realgymnasiet?

Jag älskade min gymnasietid på Realgymnasiet och saknar det varje dag! Jag upplevde att min skolgång inte var som en vanlig - utan den var något extra. Att gå till skolan var något jag älskade, vilket det inte alltid varit innan. Av att läsa Ridning lärde jag mig att rida många olika typer av hästar, men framförallt lärde jag mig massor av de teoretiska kring hästar, något som jag inte hade lärt mig utan utbildningen. Tillexempel hur alla olika faktorer kring hästen gör den till den bästa. Inte bara träningen utan även hur alla faktorer i hästens vardag spelar in i hästens välmående. 

Jag upplevde att min skolgång inte var som en vanlig - utan den var något extra.

Emilia Hallerskog Tidigare elev

Vad har du för planer för framtiden?

Åh, denna fråga är svår att svara på, då det inte är något som jag har listat ut än. Men just nu är planen att fortsätta bo och jobba i Tyskland. Och med alla referenser jag fått under mina praktikperioder från min gymnasietid har jag en stabil grund att så på när det är dags för att prova något nytt! 

Vad var topp 3 bästa sakerna med att läsa på Realgymnasiet?

1. Stödet och hjälpen jag har fick av alla lärare. De har alltid funnits där, oavsett vad och de har alltid gjort sitt yttersta för att vi ska lyckas och bli bättre. Realgymnasiet har varit som att ha en extra familj. 

2. Möjligheterna som vi har fått genom APL-platser. Innan jag hade tagit studenten hade jag jobberbjudanden på många av praktikplatserna jag varit på. APL är som en extra hjälp att verkligen komma in i arbetslivet innan det startat och det har gjort att min framtid känns säkrare. 

3. Alla studiebesök vi har haft med skolan i alla möjliga olika kurser, till och med digitala studiebesök under distansundervisningen i och med Corona pandemin. Även alla duktiga instruktörer vi fått rida för, både våra egna instruktörer från skolan men även externa tränare som bland annat Lotta Björe.