Välkommen till Realgymnasiet i Trollhättan!

Vad kan du läsa i Trollhättan?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

En dag på Grevlunda

5 april 2022

Våra elever i åk 3 har nyligen varit ute på en tre veckor lång APL-period. Här kommer en hälsning från Josefin som åkte till Österlen och gjorde sin APL på Grevlunda:

En dag på Grevlunda

Jag fick genom REAL-gymnasiet och min block-APL möjlighet att göra min praktik på Grevlunda Showjumping. Det var en häftig upplevelse att vara där, och jag lärde mig extremt mycket. Allt från hur man jobbar i ett så stort team till hur de jobbar med sina hästar och sköter stallet.

Arbetsdagen började 06.30, då alla som arbetade i stallet hjälptes åt att mocka, strö och sopa. När stallet var klart och de första hästarna var utsläppta tog vi frukostrast innan förmiddagens arbete tog fart. Det bestod av allt från att förbereda hästar inför ridning, städa, ta hand om anläggningen till motion av hästar. Detta arbete fortsatte till lunch, som var mellan klockan 12–13.  Innan dess hade hästarna fått lunch, och de som stått inne under förmiddagen fick gå ut i hagen. Efter lunch fick fler hästar gå ut i hage och även i skrittmaskinen. Därefter fortsatte arbetet från förmiddagen, plus eftermiddagsmockning och puts. Vid 15 fodrade vi hö och förberedde grovfoder inför nästkommande dag. Sedan tog vi in hästarna från hagen och nattade dem. Att natta innebär att rykta och göra rent hovar samt ben. När detta var klart slutade vi, vilket blev cirka 17.  Ibland hände det något speciellt, till exempel att vi åkte på tävling. 

Att vara på Grevlunda var en väldigt häftig upplevelse som sagt, och jag fick med mig mycket rutin och kunskap. Det var väldigt intressant att ta del av all kunskap som fanns där, från olika bakgrunder. Jag är väldigt glad för den här möjligheten jag fick genom skolan, eftersom det även ger mig kontakter och referenser inför framtida arbetsliv!

//Josefin Wedholm