Lär dig på riktigt - mitt i verkligheten

8 september 2020

Alla utbildningar på Realgymnasiet bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Lär dig på riktigt - mitt i verkligheten

Det som är roligt för dig är viktigt för oss.

På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man tänker på det. Därför tar vi det som du tycker är roligt på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

Lär dig för resten av livet.

Det viktigaste du lär dig under åren på Realgymnasiet är inte någon matteformel, hur man böjer ett verb eller tänder en lägereld. Även om det naturligtvis är bra färdigheter. Det viktigaste är att du lär dig att lära. Du lär känna dig själv och hur just du på ett smart sätt kan hantera nya situationer, hämta ny kunskap och få nya färdigheter. På så sätt lär du dig för framtiden - oavsett om du väljer att börja jobba efter gymnasiet, eller plugga vidare. 

Efter Realgymnasiet

Vilka möjligheter finns efter Realgymnasiet? Här har vi samlat berättelser från våra före detta elever som tagit studenten, där de berättar vad de gör idag.

Klicka här för att komma vidare.