Välkommen till Realgymnasiet i Sundbyberg!

Vad kan du läsa i Sundbyberg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Våra utbildningar i Sundbyberg

3 januari 2024

Är det din tur att snart börja på gymnasiet? I den här sidan berättar vi mer om våra utbildningar och vad man kan bli efter att du har läst på Realgymnasiet.

Våra utbildningar i Sundbyberg

Realgymnasiet i Sundbyberg har fem olika utbildningar inom Naturbruksprogrammet. Du läser ett yrkesprogram som efter avslutad utbildning ger dig en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet. Det finns även möjligheter att läsa en utökad studiegång för att få särskild behörighet till högskola och universitet.


Utbildning: Ridning

På denna utbildning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.


Specialisering islandshäst: 

Vill du satsa på islandshäst? Den svenska Islandssporten växer och vi i Sundbyberg är den första skolan i Stockholmsområdet sp, erbjuder specialiseringen Islandshäst. Du utbildar dig tillsammans med vår ridlärare Sara Kilsgård på Örnäs Islandshäst, Stockholms största Islandshäst gård. Vi vill gynna din framtid och hos oss får du de bästa förutsättningarna för din framtid i en bransch som erbjuder många arbetstillfällen.


Utbildning: Sällskapsdjur och Djursjukvård

Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Skansen, Kallhäll 4H mm. Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare på både djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.


Utbildning: Naturturism

Att arbeta med naturturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen. Du tränar ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får specialisera dig inom alpint, klättring, mountainbike, naturguidning eller paddling för att kunna komma ut och jobba i bransch.


Utbildning: Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. Här får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Under dina år hos oss får du träna ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken