Internationell APL

10 augusti 2023

Sandra Moll som vanligtvis är hos Malin Baryard på sin APL har under sin block-APL varit i Belgien med Daisy Pearson

Internationell APL

Vad har du haft för APL-plats?

Vanligtvis har jag praktik hos Malin Baryard, men nu under vår block-APL vi hade i 3an så fick jag följa med på en internationelltävling tillsammans med Daisy Pearson, som är Malins unghästberidare. Daisy och jag åkte med två hästar ner till Belgien där hon tävlade i två veckor. Under resan ner till Belgien stannade vi i Tyskland över natten och förmiddagen för att hästarna skulle få vila och röra lite på sig innan vi åkte de sista timmarna till tävlingsplatsen i Belgien.


Vad fick du göra en vanlig dag?

När vi var framme på tävlingsplatsen så försöker vi hålla oss till våra rutiner vi har hemma även på tävlingsplatsen. Jag går upp och fodrar hästarna vid 6:30, mockar boxar, byter vatten och tar ut hästarna på en morgonpromenad. Sedan anpassar vi dagen utefter vilken tid Daisy ska tävla, oftast tävlade Daisy på eftermiddagen och då brukade hästarna joggas lite på förmiddagen. Jag lunchfodra, pyssla om hästarna och förberedde hästarna inför tävling. Precis som hemma ryktas hästarna varje dag och lika så på tävling. På kvällen så kvällsfodrade jag, putsade utrustningen och nattade hästarna.

Vad har APL-resan gett dig för framtiden?

Det var superkul att få se en annan tävlingsplats än de som finns här i Sverige, det var många duktiga ryttare som var på plats och tävlade och de var väldigt lärorikt att sitta och kolla på ekipagen. Det var väldigt stort och fint på tävlingsplatsen och allt sköttes väldigt professionellt. Jag har lärt mig mycket genom att få se hur det fungerar på tävlingar utomlands, fått utmana och sätta min engelska på prov genom att exempelvis prata engelska på framhoppningar mm. Det var superkul att få åka på en utomlandstävling och jag skulle verkligen vilja åka på fler.

 Vad var det bästa?

Hela resan och upplevelsen att vara på tävling utomlands tillsammans med Daisy. Det var väldigt kul att kunna kolla på alla fina hästar som fanns på tävlingsplatsen och tävlade, det var även fler hästar än vad man ser på tävlingar här i Sverige vilket var roligt. Det bästa är såklart att få ta hand om och fixa Daisys hästar inför tävling, få mysa med dem och se till så de mår som bäst.