Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

"Det är ditt livs äventyr"

10 januari 2020

Tova Strömquist fick möjligheten att göra tre veckors praktik i Sydafrika. En upplevelse hon kallar för sitt livs äventyr.

"Det är ditt livs äventyr"

För att få komma till Sydafrika var det en lång process. CV och personligt brev skulle skickas in på engelska och sedan följde en intervju och ännu mer pappersarbete, innan det slutliga beskedet om att Tova fick åka kom. Det var som en riktig arbetsintervju, säger Tova själv om processen.

Tova spenderade sedan tre veckors utlandspraktik på African Dream Horse Safari i Hoedspruit. Det var tidiga morgnar och sena kvällar hos hästarna och många eftermiddagar vid poolen. Den typiska dagen startade nämligen redan kl 6 på morgonen med dagens första koll av hästarna och mockning av hagarna redan innan frukost. Förmiddagarna fortsatte med ridning och efter lunchen njöts det av lediga timmar vid poolen innan hästarna ryktades kl 15. Eftermiddagarna såg sedan lite olika ut, ibland var de lediga, ibland var det andra uppgifter eller utflykter som gjordes. Sista kollen hos hästarna för dagen var kl 20.

Trots de långa dagarna var det mycket fritid att sola och bada på. Tova bodde tillsammans med elever från andra Realgymnasium på en gård. De lagade maten tillsammans, spelade kort och såg på film och satt ofta ute och umgicks och njöt av utsikten.

Det var ett roligt äventyr och en upplevelse Tova inte ville missa. Hon säger själv att det bästa med resan var alla härliga människor och hästar, att lära sig stå på egna ben och vara initiativtagande. Och såklart, att lära sig hur man tar hand om hästar i Sydafrika. Till de som funderar på utlandspraktik säger hon: ÅK, tveka inte en sekund, det är ditt livs äventyr.