Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Alumnporträtt - Anton Nilsson - Upzone

15 augusti 2023

Anton Nilsson, alumn från naturturismspecialiseringen, fick i våras utmärkelsen "Årets nyföretagare i Oxelösund". Vi har pratat med Anton om hur det är att arbeta i Naturturismbranschen.

Alumnporträtt - Anton Nilsson - Upzone

· Stort Grattis och hur känns det att ha vunnit årets nyföretagare i Oxelösund?

 - Tack så mycket! Det känns fantastiskt kul att bli uppskattad för sina prestationer. Det bevisar att man är på rätt väg.

· Hur ser du på framtiden i branschen? Finns det jobb?

 -Turism ökar ständigt och jag tror alla vill ut på äventyr, både enklare och mer avancerade äventyr. Branschen har insett att det som krävs för att nå en stor målgrupp är äventyr som känns stora men som ska vara enkla att nå. Det är tyvärr ett säsongsbetonat jobb på de flesta företag där väldigt få platser kan ge heltid. Däremot kan man lätt hoppa mellan de olika säsongsjobben för att finna det man verkligen brinner för. Utomlands är det lättare att få heltid inom turism men Sverige jobbar för att nå dit också.

· Vad inspirerade dig till att driva eget företag?

 -Inspirationen fick jag från Tamara som är VD på Upzone Äventyrsparker. Utan henne hade inte detta varit möjligt. Hon ser alltid möjligheter även om det står ett hinder i vägen. Även min mamma är en stor inspirationskälla, hon tar alltid livet med en klackspark vilket är exakt så jag vill möta mina äventyr. Det kan verka läskigt att starta företag men om man vågar fråga om hjälp så är det lättare än vad man tror.

· Hur kom det sig att du valde att starta en höghöjdsbana hos Upzone?

 -Via Realgymnasiet började jag praktisera 2014 på Upzone i Ängelholm. Det gick sedan över till sommarjobb och 2018 blev jag parkansvarig där. När jag tänkte byta bransch till brandman ringde Tamara upp mig och frågade om jag inte ville ta klivet till egen höghöjdsbana. Nyfiken och äventyrslusten som man är tackade jag ja och fick sedan hjälp därifrån att starta min alldeles egna höghöjdsbana i Oxelösund.

· Hur har dina studier på Realgymnasiet bidragit till din yrkesroll idag?

 -Alla studier om ledarutbildning och gruppdynamik samt att man även fick testa så mycket aktiviteter och peppas att lämna sin comfortzone gav väldigt mycket. Jag fick en bred grund inriktat till Äventyrsturism vilket var otroligt skönt.

· Vad skulle du vilja säga till dem som funderar på att läsa naturturism?

-Ta chansen och våga testa saker. Det bästa som finns är att tänka tillbaka på minnen och inte vad som kunde ha varit. Man växer enormt i sig själv för varje gång man vågar. Turism-företagen skriker efter kvalificerad/utbildad personal. Väljer ni detta redan nu i gymnasiet ligger ni före alla andra vid anställning.