Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Profilvecka Naturturism åk 2: Elevreportage

28 mars 2023

Vi heter Ella och Nikki och går andra året på inriktningen Naturturism på Realgymnasiet i Malmö. För ett litet tag sedan var vi och de andra naturturismtvåorna iväg en hel vecka för att lära oss mera om vinterfriluftsliv. Det blev en vecka med långa dagar, kallt väder, en massa snö och mycket nya kunskaper och miljöer. Här berättar vi vad vi fick göra under dagarna.

Profilvecka Naturturism åk 2: Elevreportage

Söndag (resan dit)  
Redan kl 07.04: gick vi på tåget från Malmö C för att tre byten och 13 timmar senare äntligen komma fram till STF Grövelsjöns fjällstation, som ligger i Älvdalens kommun precis vid gränsen till Norge.  Måndag
07.30: Vi började dagen med en riktigt god frukost och därefter så fick vi packa en matsäck till lunchen från frukostbuffén. 08.30: Så var det dags att hämta utrustning och prova så allt passar för att sedan få lära oss åka turskidor. Vi fick träffa vår ledare Tintin som var supersnäll, sedan var det genomgång inomhus. Därefter var det dags att ta sig ut och vi fick spadar, vindsäckar och stighudar som vi packade ner i väskorna.

Vi fick lära oss åka och vi ramlade mycket.