Sällskapsdjur och djursjukvård med Naturvetenskapligt spår.

9 februari 2023

Här på Realgymnasiet Malmö kan du som elev på Sällskapsdjur och djursjukvård välja att läsa Naturvetenskapligt spår. Du får då läsa mer matematik, fysik och kemi. Vi har pratat med två av eleverna som läser det naturvetenskapliga spåret om deras upplevelse av det.

Sällskapsdjur och djursjukvård med Naturvetenskapligt spår.

Erika och Jauqeline läser Naturbruksprogrammet här i Malmö. De har valt inriktningen sällskapsdjur och djursjukvård. Till det så har de valt att läsa det Naturvetenskapliga spåret. När man läser naturvetenskapligt spår så innebär det att man lägger till Matematik 2a, Matematik 3c, Matematik 4, Fysik1b1, Fysik1b2, Fysik 2, Kemi 1 och Kemi 2. Ett ganska stort åtagande.

Erika och Jauqeline, hur kom det sig att ni valde det Naturvetenskapliga spåret?

Erika: "Jag valde att läsa NV-spår eftersom jag får alla kurser jag behöver för att sen kunna läsa på högskola, utan att behöva gå ett basår först."

Jauqeline: "När jag läste på Realgymnasiet hemsida att dom erbjöd ”Nv-spår” i Malmö och att det innebar att jag fick de naturvetenskapliga kurserna i ett praktiskt program blev jag super glad. Eftersom det även innebar att jag slapp välja Naturvetenskap som linje på gymnasiet."

Känner ni att det finns nåra fördelar med kombinationen Sällskapsdjur & djursjukvård och det naturvetenskapliga spåret?

Erika: "Fördelen med sällskapsdjur-NV är att jag får gå en praktiskt linje och göra något jag tycker om samtidigt som jag kan plugga för att kunna läsa vidare.  Man blir inte trött på att plugga eftersom man varierar med det praktiska."

Jauqeline: "Jag får lära mig mer om djur under min skolgång och umgås med de underbara djuren vi har på skolan. Samtidigt som jag får läsa de kurser jag behöver för att kunna plugga vidare efter gymnasiet!"

Har ni något råd ni hade velat ge till dem som är i valet kring vad de ska välja för gymnasieutbildning?

Erika: "Jag skulle ge rådet att välja något praktiskt men som ändå ger dig möjlighet att läsa kurser som du kan ha nytta av i framtiden."

Jauqeline: "Hade gett alla rådet att göra något de tycker är kul på gymnasiet men samtidigt tänka på att bygga en stabil framtid, får man en chans att lägga till en kurs så gör det om du orkar!"