Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

APL fokus: Center For Animal Rehabilitation and Education i Sydafrika

8 februari 2023

Tilde och Rasmus har gjort APL på Center For Animal Rehabilitation and Education i Sydafrika. Här nedan berättar de om sina upplevelser.

APL fokus: Center For Animal Rehabilitation and Education i Sydafrika


Hejsan! 

Vi heter Rasmus och Tilde och vi går linjen Sällskapsdjur & Djursjukvård i årskurs 3 på Realgymnasiet i Malmö. Under vår Apl period fick vi chansen att åka ner till Sydafrika och prova på att volontärarbeta på den ideella organisationen C.A.R.E (Center For Animal Rehabilitation and Education). C.A.R.E tar hand om alla möjliga sorters djur som har råkat illa ut på grund av människan men har störst fokus på den inhemska Chakma babianen.  


Dagarna med arbete på C.A.R.E var varierade och lärorika så väl som fullspäckade med roliga arbetspass och nya bekantskaper. Arbetsuppgifterna kunde vara allt från att göra nappflaskor till de minsta babianerna till att städa inhägnader och ta hand om centrets kaniner. Dagarnas höjdpunkt blev dock oftast att få hjälpa till att ta hand om deras minsta babian Jokke som de varit tvungna att omhänderta efter att han blev föräldralös.  Att göra allt tillsammans är en stor del av arbetet på C.A.R.E, detta bidrog till den fantastiska gemenskapen som vi fick känna av under vår tid där. Detta och den starka passionen för djur som alla medarbetare visade är tillsammans med den otroliga naturen runt omkring centret några av anledningarna till att vi fick en riktigt mäktig upplevelse med oss hem som vi sent kommer att glömma.  


Kruger