Nytt samarbete med Staffanstorp ridsportförening

6 september 2022

Inför terminsstarten lanserar vi nu vårt nya samarbete med Staffanstorp ridsportförening (SR), som skolans primära träningspartner inom specialisering Hästhållning – Ridning.

Nytt samarbete med Staffanstorp ridsportförening

Rektor Anna Hellström ser positivt på samarbetet; Jag ser en nytänkande och kreativ förening som vi ser fram emot att samarbeta med.

SR bildades 1968 och är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Idag består anläggningen av cirka 25 boxplatser, två stora utebanor samt ett ridhus.  Vi har varit ute och träffat Pernilla Thornström, ridskolechef, för att höra mer om hur hon ser på samarbetet. ”Jättespännande, ett steg framåt i vår föreningsutveckling och vi tror att det kan bli ett bra utbyte med varandra”.

Vad hoppas du att SR kan bidra med för att berika de blivande hästelevernas utbildning?

Pernilla; Att man har en gedigen grund med hästen i centrum, man får hästkunskapen, gemenskapen och arbetsmiljön. Det blir en helhetsbild och man får en bra inblick.

Även Camilla Nilsson, yrkeslärare på hästutbildningen fick frågan om vilka nya möjligheter hon ser på samarbetet. Camilla menar att glädjen och vänligheten som finns här hos SR kommer att bidra till en positiv lärmiljö för eleverna där de både kan få trivas och utvecklas.

Under vårt besök fick vi även hälsa på några av de hästar som eleverna kommer få hantera och rida under sin utbildning. Bland annat det polska stoet Damona som under vårt besök befanns sig i hagen bredvid en av föreningens ridbana.

Damona är född 2009 och är ett av föreningens nyare förvärv, men som redan har blivit en elevfavorit. Damona beskrivs som duktig på att hoppa och på dressyr. Vi ser fram emot att låta våra elever lära känna Damona och de andra hästarna ute på SR.