Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Kombinera ditt hästintresse med högskolebehörighet!

28 december 2021

Träffa Charlotte, hon berättar om sin tid på vår hästutbildning och idag arbetar hon som jurist.

Kombinera ditt hästintresse med högskolebehörighet!

Varför gick du på/valde du att gå på Realgymnasiet i Malmö?

För mig var det en självklarhet att välja att gå på Realgymnasiet i Malmö. Realgymnasiet i Malmö var den enda gymnasieskolan i Skåne som kunde erbjuda den utbildning jag sökte; att kombinera min största passion, hästarna såklart, med en bred teoretisk utbildning för en bra bas inför universitetsstudier.

Hur var din tid på skolan?

Idag när jag blickar tillbaka på min gymnasietid gör jag det med ett leende. Gemenskap, glädje, målmedvetenhet och engagemang är de första ord som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på Realgymnasiet i Malmö.

 Vad har tiden på Real i Malmö betytt för dig?

Jag ser det som att Realgymnasiet i Malmö har varit en del av min livsresa. Tack varje gemenskapen och glädjen bland alla klasskamraterna, skolans och personalens engagemang samt min målmedvetenhet blev studierna lyckade. Utan Realgymnasiet i Malmö är det inte säkert att jag hade stått där jag gör idag.

 Vad gör du idag?

Idag bor jag på en hästgård med världens bästa sambo och arbetar jsom processjurist på en juristbyrå. Mina rättsområden är entreprenadrätt, köprätt, hyresrätt, bostadsrätt och självklart hästjuridik.