"Så kul att vara igång igen", hälsar Rektor Anna Hellström

12 september 2021

"Så kul att vara igång på riktigt igen", säger Rektor Anna Hellström. Nu har skolan varit igång ett par veckor och precis som flera av oss i personalen så delar Anna också intresse med eleverna. För Anna är det just hästar som intresserar extra mycket. Men hur har skolstarten varit och varför väljer man att gå på Realgymnasiet i Malmö? Läs ett par citat från våra elever nedan.

"Så kul att vara igång igen", hälsar Rektor Anna Hellström

"Jag började på real för att jag får chansen att kunna gå häst och även plugga naturvetenskap så att när jag är klar får jag behörigheterna till att plugga vidare till många olika jobb. Det  viktigaste för mig var speciellt att få kunna läsa häst och naturvetenskap och att kunna ha så mycket praktiskt i skolan. Jag ser jättemycket fram emot APL-veckorna och att få lära mig så mycket nytt inom naturbruk och naturvetenskap och att få utvecklas som ryttare och få hästskötardiplom", säger en elev som går programfördjupning Ridning.


"Jag valde real för att man får mycket möjligheter till att välja vilket form av utbildning man vill ha, man får lära sig om djuren på ett sätt man inte kan göra själv och även träffa och ta hand om dem på skolan, man får åka på roliga besök och mycket praktiskt. Det har känts jätteskönt ni i skolstarten och allt är bra och trivs bra på skolan! Jag ser fram emot att lära mig allt möjligt och även att få åka till många olika ställen", säger en elev som läser programfördjupningen Sällskapsdjur och Djursjukvård. 


Varmt välkomna till läsåret 21-22.


/Anna