Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

”Arbetsmarknaden är större än man tror, speciellt om man vill flytta på sig utomlands”

10 januari 2020
”Arbetsmarknaden är större än man tror, speciellt om man vill flytta på sig utomlands”

Magnus har jobbat på Skånes Djurpark sedan mars år 2006 där han först blev anställd som djurvårdare på fågelsidan. Idag växlar han mellan att vara djurvårdare på tamdjursavdelningen och att vara instruktör för elever från Realgymnasiet, där han själv gått. 

Samarbetet mellan Skånes Djurpark och Realgymnasiet ser Magnus som väldigt positivt då det är nödvändigt med praktisk erfarenhet och att ha tillgång till djur på sin skola om man vill jobba med djur. ”Man måste öva upp sitt ”djuröga” så att man kan upptäcka förändringar så fort som möjligt”, menar Magnus. 

Som instruktör får Magnus dela med sig av sina erfarenheter för elever från den skola han själv en gång gått på. ”Det är väldigt roligt att få entusiasmera kring djur och natur. Jag ser det som min mission att se till att fler får upp ögonen för djur och natur och lantbruk. Det finns jobb inom den gröna näringen som många inte vet om.”

Magnus har tidigare jobbat på djursjukhus och på ett turistcenter utomlands. ”Arbetsmarknaden är större än man tror, speciellt om man vill flytta på sig utomlands.”

Till blivande djurvårdare vill han skicka med att det är viktigt att ta vara på alla chanser. ”Bredda ditt CV med till exempel en jägarexamen eller motorsågskörkort. Det är viktigt att även få maskinvana.” Ett annat viktigt medskick är att man inte får glömma att det är ett servicejobb, det är viktigt att kunna anpassa sig efter olika personer och grupper.  

På frågan om favoritdjur så svarade Magnus att han är en ganska stor ”fågelnörd” och att korpar är väldigt intressanta och fascinerande. ”De är oerhört fascinerande och smarta.”