Välkommen till Realgymnasiet i Luleå!

Vad kan du läsa i Luleå?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Presentation - Niklas Lindgren lärare i Matematik

12 april 2022

Hösten 2022 startade Lärande i Sverige AB upp Realgymnasiet i Luleå. Här presenteras lärare och personal i det team som tillsammans driver Realgymnasiet i Luleå, med en verksamhet som genomsyras av våra kärnvärden: Trygghet, Team, Utveckling och Framgång. Här presenterar vi Niklas som jobbar som lärare i Matematik. Niklas är även IT-ansvarig på skolan.

Presentation - Niklas Lindgren lärare i Matematik

Hej, Niklas Lindgren heter jag. Är utbildad gymnasielärare i ämnena matematik och biologi. Min yrkeskarriär började redan vid 15 års ålder som ”ansvarig för externa miljöer” på den lokala Statoilmacken i Norrfjärden. Därifrån gick sedan resan vidare till att jobba som industrioperatör innan jag tog klivet in i pedagogikens värld.

Jag smygstartade som lärare genom vikariat på bland annat Gymnasiet i Älvsbyn och Grans Naturbruksskola innan jag fick en tjänst på Vuxenutbildningen i Luleå där jag blev kvar i några år innan jag gick vidare till att jobba inom grundskolan och högstadiet. Efter 6 år i grundskolan är tiden kommen att ta klivet tillbaka till Gymnasiet genom uppstarten av Realgymnasiet. 

Det känns oerhört spännande och stimulerande att få vara med och starta upp en ny skola och att få jobba med elever som gjort ett val som lett fram till en skola där just deras intresse står i fokus och ges ett stort utrymme. Oavsett om man valt Realgymnasiet för att kunna komma ut i yrkeslivet om tre år eller för att man vill studera vidare så ser jag fram emot att få stötta och hjälpa våra elever mot just deras mål. Ser fram emot att träffa få träffa alla i höst! Väl mött!