Möt Martha - vår hundlärare på skolan!

9 februari 2021

Butiksägare, lydnadsdomare, ägare till 4 underbara hundar och med härliga visioner för våra elever som går programfördjupningen Hund hos oss på Real i Helsingborg.

Möt Martha - vår hundlärare på skolan!

Hej Martha!

Vem är du och vilken roll har du på skolan?

-Martha Landin heter jag och jobbar som hundlärare på skolan. Hundar har alltid varit ett stort intresse för mig, förutom att våra fyra hundar hemma är en stor del av familjen så tränar och tävlar vi aktivt med dem också.
 Jag är även utbildad lydnadsdomare och har haft äran att döma två SM, Nordiska och Belgar VM (FMBB) i Tyskland. Sedan drygt 2 år tillbaka är jag landslagsledare för lydnadslandslaget. Ett härligt minne är när vi på VM i Tjeckien 2019 tog både lagguld och ett individuellt guld och brons!

Hur länge har du jobbat på skolan?

-Jag har jobbat som hundlärare i några månader men tidigare jobbade jag som djurvårdslärare i ca 3 år. 

 Vad gjorde du innan du kom hit? 

-Jag har jobbat inom zoofackhandeln i väldigt många år. Tillsammans med min sambo har vi drivit en hund- och kattbutik i Hässleholm men den har vi nu sålt. Förutom butiksyrket har jag drivit eget företag vid sidan om, där jag hjälper hundägare med deras hundar, jag har allt ifrån valpkurser till tävlingslydnadskurser. 

Varför ville du bli hundlärare?

-Det var lite av en slump att jag började jobba som lärare, det är inget yrke som jag har tänkt på tidigare men nu så här i efterhand får jag säga att det är ett fantastiskt jobb! Jag gillar att jobba med ungdomar och att få se dessa utvecklas tillsammans med sina och andras hundar.

 Vad tycker du är bäst med skolan?

-Jag gillar att vi är en liten skola med stor personlighet, vi har en fin kontakt med våra elever och vi finns alltid nära till hands. Vår skola har liksom det där lilla extra! 

Vad är din vision för de elever som går på skolan?

-Så klart vill jag ge dem de bästa förutsättningarna för att möta branschen. Jag försöker att med den erfarenheten jag har, dela med mig av det jag kan och lärt mig under mina år. 

-Jag vill få dem att utvecklas och tro på sig själva, våga tänka och ta för sig samtidigt som vi måste vara ödmjuka och lyhörda, både mot våra hundar och deras ägare. 

/Tusen tack Martha!