Det som är på riktigt är viktigt för oss!

12 januari 2021

Det som är på riktigt är viktigt för oss. Eleverna lär sig enklare och mer om de gör saker på riktigt hos våra samarbetspartners. Där får de testa på att jobba med det de verkligen vill jobba med.

Det som är på riktigt är viktigt för oss!

Vi ställde frågor till några elever på vår skola i Göteborg, som läser samma inriktningar som vi har i Helsingborg. Deras svar om respektive utbildning kan ni läsa här:


Therese Nilsson, Natur och äventyr, åk3

Varför valde du din utbildning?
– Jag har alltid haft ett intresse av att vara utomhus och att träffa människor. I slutet av högstadiet hade jag även börjat med klättring och det finns med i den här utbildningen. Eftersom det hade blivit ett stort intresse så kände jag att det skulle passa mig väldigt bra och helt ärligt har jag aldrig varit mer nöjd.

Vad är det bästa med din utbildning?
– Det är sådant tätt samarbete med olika aktörer att det har gått väldigt snabbt att få jobb. Jag fick snabbt en utbildning för att bli auktoriserad, sedan hade jag min praktik hos ett klättercenter och på grund av det kunde jag få ett jobb

Vad ska du göra efter gymnasiet?
– Jag tänker fortsätta på klättercentret. Det var det som var poängen, jag ville jobba med klättring och nu gör jag det. Jag kommer göra det i några år till känner jag, men sen funderar jag på att kanske läsa vidare


Emma Olausson, Hund, åk3

Varför valde du din utbildning?
– Jag valde den för jag har ett stort intresse för djur och främst hundar. Jag ville kombinera mitt stora intresse med mina studier. Sedan kan jag också kombinera praktiskt arbete med det teoretiska vilket är viktigt för mig då jag vet att det är så jag jobbar som bäst.

Vad är det bästa med din utbildning?
– Utbildningen har varit bättre än vad jag förväntat mig. Det bästa är att man får bra kontaktakter inom hundvärlden. Man får möjligheter att få träffa olika människor i branschen och sedan jag började här har jag lärt mig väldigt mycket. Det är också väldigt stor gemenskap i klassen eftersom man får vara med människor som har samma intresse som en själv. Det är väldigt härlig stämning och det är väldigt lätt att få vänner.

Vad ska du göra efter gymnasiet?
– Jag är lite osäker på vad jag vill bli. Tanken är att ta sabbatsår och jobba lite innan jag eventuellt pluggar. Jag skulle vilja jobba med assistanshundar.


Moa Möller, Sällskapsdjur och djursjukvård, åk2

Varför valde du din utbildning?
– Jag valde det för att jag kände att det var det solklara valet. Det var inte så mycket annat som passade. Jag har så pass stark passion för djuren att det var en självklarhet att det skulle bli den här utbildningen.

Vad är det bästa med din utbildning?
– Jag glömmer ibland bort att jag är i skolan för att allt vi gör är så roligt för att ens räknas som en vanlig linje. Vi lär oss på så många sätt och tack vare Realgymnasiets grymma lärare så blir undervisningen mycket lättare för mig som elev och jag vet att det är många andra som håller med mig.

Vad ska du göra efter gymnasiet?
– Tack vare denna utbildning är jag inte fängslad till något utan det finns möjlighet att jobba eller att läsa vidare. Just nu har jag ingen koll på vad jag vill göra. Jag är väldigt öppen, men tanken är att jag någon gång ska läsa några kurser för att sedan söka in till en veterinärlinje.


Savannah Molin, Ridning åk3

Varför valde du din utbildning?
– Det var för att jag skulle få göra något jag brinner för. Jag gillade att den är både praktisk och teoretiskt. Här får jag kombinera det teoretiska med min hobby.

Vad är det bästa med din utbildning?
– Det bästa är att man kan bygga många olika kontakter inom hästsporten, bland annat genom praktiken. Det är också alla möjligheter till utbildningar man får på vägen, som tappskokompetens, hästskötare och utlandspraktik. Sedan får man ju också vara med hästar under skoltid.

Vad ska du göra efter gymnasiet?
– Jag har först tänkt att göra ett sabbatsår och jobba med något. Jag vet inte exakt med vad än. Sedan har jag tänkt att plugga vidare för att utbilda mig till veterinär