Våra utbildningar i Halmstad

21 september 2020

Är det dags för ett år där förväntningar ska uppfyllas och drömmar skapas? Är det din tur att snart börja gymnasiet och avsluta högstadiet? I den här artikeln berättar vi om vårt utbildningsutbud och vad man kan bli efter att ha gått på Realgymnasiet.

Våra utbildningar i Halmstad

Vår nystartade gymnasieskola i Halmstad har fem olika programfördjupningar inom Naturbruksprogrammet, du som elev läser ett yrkesprogram med en poängplan som även ger dig en grundläggande högskolebehörighet. Har du önskemål om en utökad studiegång finns det även möjligheter till det. Naturbruksprogrammet har tre olika inriktningar, Djurvård, Hästhållning samt Naturturism - här nedan berättar vi mer!

Utbildningen: Sällskapsdjur & Djursjukvård

Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus. Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare i djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.

Utbildningen: Ridning

På Häst tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Utbildningen Trav

Vill du satsa på travsport? Som en extra valmöjlighet inom vår hästutbildning kan du välja att specialisera dig mot trav, du läser Häst på skolan och specialiserar dig mot trav. Utbildningen sker i samarbete med travanläggningarna på orten och får på så vis de bästa förutsättningarna för en framtid i branschen.

Utbildningen Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. Här får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Under utbildningen tränas ditt ledarskap och färdigheter för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

Utbildningen Natur & äventyr

Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen. Du tränar ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får specialisera dig inom alpint, klättring, höghöjdsbana, naturguidning eller paddling för att kunna komma ut och jobba i bransch.