Högskolebehörighet & yrkesexamen

3 augusti 2020

För att du ska kunna söka vidare till högskola och universitet erbjuder vi på Realgymnasiet alla elever möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet inom ordinarie 2 500 poäng. Vi har också byggt ihop ett par olika behörighetspaket som du kan läsa om du vill uppnå en särskild behörighet.

Högskolebehörighet & yrkesexamen

En vanlig skolvecka består av tre dagar där du läser de gymnasiegemensamma kurserna så som svenska, engelska och matte plus ett antal fler kurser. Därefter har du som elev profildag en dag i veckan där du fördjupar dig inom din utbildningsprofil, så du kan läsa teoretiska kurser i en mer praktisk miljö. Sist har du APL en dag i veckan för att lära dig ett yrke.

Under de tre åren på gymnasiet följer du en poängplan för antingen NB Djur eller NB Skog, se dem här.

Efter studenten från våra utbildningar kan du till exempel komma ut i arbetslivet och jobba som hästskötare, djurvårdare, naturguide eller hundtränare i och med den yrkesexamen du får i ett yrkesprogram. Men på Realgymnasiet får du förutom en yrkesexamen även en högskolebehörighet så att du kan plugga vidare efter studenten och utbilda dig till polis, hundfysioterapeut, ridlärare, veterinär eller vad som helst. Denna högskolebehörighet öppnar många dörrar till framtiden!