Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vad kan du läsa i Göteborg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Från Realgymnasiet till Zoorfs styrelse!

5 oktober 2023

För Stina Wilhelmsson var valet av utbildning inför gymnasiet enkelt eftersom hon alltid har vetat att hon vill jobba med djur. Efter att tagit studenten från Realgymnasiet 2020 har karriären gått i raketfart och Stina är idag delägare för en djurbutik samt är styrelseledamot i Zoobranschens riksförbunds styrelse (Zoorf).

Från Realgymnasiet till Zoorfs styrelse!

Stina ser tillbaka på sin gymnasietid som en rolig läroperiod med många intressanta kurser. En av höjdpunkterna var tredje årets utlands-APL där färden gick till Sydafrika.

Jag fick verkligen uppleva en av de häftigaste sakerna i livet under min APL på Welgevonden. Det var fantastiskt att få se vilda djur på nära håll och få en inblick i det stora arbetet som görs för alla utrotningshotade djur på ett reservat. Jag skulle gärna göra det igen om jag fick chansen och rekommenderar alla som får möjlighet att åka!

Stina Wilhelmsson

Efter studenten har karriären gått rakt uppåt och idag driver Stina djurbutik med sin sambo, samtidigt som hon utvecklar en e-handel och arbetar i styrelsen för Zoorf.

- Ett halvår efter studenten jobbade jag i en djurbutik. Jag fick allt fler ansvarsområden, vilket ledde till att jag så småningom blev butikschef och idag är jag delägare för XL Zoo i Västerås samt hjälper till med det administrativa för XL Zoo Nordby som ligger i Strömstad . Vi är också i uppstarten av en stor kundbeställningssida baserad på våra butiker, där vi ser fram emot att leverera produkter i hela Sverige, säger Stina.

Det var under en jobbresa som hon först kom i kontakt med Zoorfs styrelse, som hon nu är en del av. Zoorf kan beskrivas som en organisation där zoofackhandel, leverantörer m. fl. är medlemmar, de jobbar med myndighetsfrågor, riktlinjer och stöd för sina medlemmar men även på ett bredare perspektiv, både i Sverige och internationellt.

- I styrelsen hanterar vi många olika typer av frågor och vi har mycket kontakt med både branschen, myndigheter och organisationer. Zoorf är en remissinstans för ex. omskrivning av föreskrifter från Jordbruksverket säger Stina.  

Zoorf har också ett viktigt uppdrag i att utbilda Zoohandelspersonal och djurvårdspersonal. Stina betonar värdet av det Zoohandelsintyg Realgymnasiets elever erhåller då de blivit godkända i ett flertal djurkurser, det gör att man blir attraktiv på arbetsmarknaden och kan utföra sitt jobb med korrekt information och kunskap gentemot djurägaren.

För Stina var gymnasietiden delvis tuff på det personliga planet och hon vill betona vikten av att tro på sig själv för att lyckas.

Idag måste man våga visa framfötterna och man behöver vara villig att jobba, så var inte rädd att visa vad du går för – med vilja kan du komma hur långt som helst! Våga tro på dig själv! Gymnasiet kan vara en tuff tid och det är lätt att hamna i svackor, men det är du själv som sätter målen och gör resan så våga tro på dig själv så kommer du att lyckas! Välj något du brinner för! Det behöver inte betyda att du kommer jobba med det för alltid. Du kommer att mötas av massor av alternativ, så se till att du har roligt längs vägen!

Stina Wilhelmsson