Extremt lärorika och roliga tre år.

17 maj 2023

Mina tre år har varit extremt lärorika och roliga. Jag har fått många vänner både på och utanför skolan, på olika praktikplatser samt elever ifrån andra skolor som vi har varit med säger Oscar som tar studenten den 16 juni.

 Extremt lärorika och roliga tre år.

Oscar tar studenten om en månad. Han har läst Naturturism här ser han tillbaka på sina tre år på Realgymnasiet.

Berätta lite om din tid på Realgymnasiet.

Mina tre år på Realgymnasiet har varit extremt roliga och lärorika. Jag har fått många vänner både inom och utanför skolan på olika praktikplatser samt från andra skolor som vi har varit tillsammans med på olika utbildningstillfällen och camps. 

Hur tycker du att din utbildning hjälper dig för framtiden?.

Jag skulle säga att alla olika certifieringar/certifikat som vi får möjlighet att ta genom skolan kommer att hjälpa mig i både arbetslivet och i mitt privatliv. Alla utbildningar, kurser och alla olika praktiktillfällen som jag har fått möjlighet att göra kommer att se fint ut i mitt CV och det kommer att hjälpa mig att få fler jobbmöjligheter i framtiden. 

Hur ser en typisk dag på skolan ut?

En typisk karaktärsdag kan se lite olika ut beroende på om vi ska ut och göra någon aktivitet, men om vi inte ska göra det så är vi i vårt klassrum och antingen planerar inför en aktivitet med matplanering, boka aktiviteter, packlistor och lite sådant. Andra dagar kan det vara att vi pluggar inför en guidning vi ska ha eller pluggar inför en certifiering som vi ska ha. 

Vad vill du göra efter din examen på Realgymnasiet?

Efter examen så vill jag ut i arbetslivet direkt för att jag tycker att det är roligt att jobba och speciellt att känna pengar ;) näe men skämt å sido, komma ut i arbetslivet på riktigt och känna hur det känns samt att jobba så jag kan uppnå mina drömmar. 

Vad engagerar dig?

Det som engagerar mig är att sikta mot mina drömmar samt att ha roligt med mina polare medan jag lär mig saker det engagerar mig.

Vad har du för planer för framtiden?

Min stora framtidsplan och dröm är att flytta till Canada och jobba som skidlärare där. På lite kortare sikt så är det nog att jobba i Sälen som skidlärare och känna på hur det är i säsongslivet. 

Har du några tips till dem som vill arbeta inom samma bransch som du

Ta vara på dina möjligheter du får på de praktikplatser du är på och ligg på lärarna så att du får den praktikplatsen ni vill vara på. Sen den gamla klassiska ha roligt när ni är i skolan och på praktiken då blir allt så mycket lättare.