Filmskola i sommar 14-18 juni

10 maj 2021

Filmföreningen Filmtroopers i Gävleborg kommer i samarbete med Realgymnasiet i Gävle att bedriva filmskola för ungdomar i åldern 13-15 år i sommar. Filmskolan kommer att vara 14-18 juni.

Filmskola i sommar 14-18 juni

Du som deltagare kommer att få lära dig Manus, Filmteknik, Ljud, Redigering, och eventuellt lite Animering. Det kommer att finnas tolv platser och den som vill vara med på kursen ska skriva en personlig ansökan om varför man vill vara med på filmskolan. (se info längre ner)

Filmskolan är gratis och deltagarna får lunch och mellanmål. Det är tänkt att den kommer att hålla på klockan 9-16 med paus för måltider. Inga förkunskaper krävs och vi tillhandahåller all utrustning.

Filmskolan kommer att vara i Gävle och eventuella resekostnader till Gävle betalas av deltagaren.

Vi kommer mestadels att vara utomhus och jobba men vi kommer att ha tillgång till Realgymnasiets medialokaler om det skulle behövas. Vi kommer att följa Covid restriktionerna och deltagarna kommer att delas in i mindre grupper under dagarna.

Undervisningen kommer att hållas av elever som gått på Realgymnasiet och medlemmar från filmföreningen Filmtroopers. Det är roligt att jobba med film, eleverna som går kursen ska ha kul men ändå känna att dom får med sig kunskap samt att dom ska få med sig en film hem som de har producerat under veckan samt ett diplom.

Personlig ansökan mejlas senast den 17/5 till: mats.astrand@realgymnasiet.se

Frågor besvaras på mejl eller på tel: 076-100 99 99