Meya berättar om skolan och sina framtidsplaner efter examen.

10 februari 2021

Meya läser sista terminen på hantverksprogrammet med inriktning Frisör. Det är inte långt kvar nu tills hon tar studenten. Här delar hon med sig av hur hon upplevt sin tid hos oss och sina framtidsplaner.

Meya berättar om skolan och sina framtidsplaner efter examen.

Berätta lite om Realgymnasiet.

Jag valde Realgymnasiet efter hur jag upplevde att skolan var. Det kändes som att de på skolan brydde om sig om eleverna på djupet och inte bara på ytan. Därför tycker jag att min tid på Realgymnasiet hittills har varit fantastisk. De har visat att de bryr sig om oss elever både på en skolnivå och på en personlig nivå med elever. Jag trivs så himla bra här på grund av hur lärare, personal och elever är här och hur skolan tar tag i allting och skapar en bra stämning.

Vad tycker du är roligast på din utbildning?

Det som engagerar mig mest både på praktiken och skolan är framförallt människorna runt omkring mig. På praktiken så är jag omringad av mina fantastiska kollegor som är både stöttande men också försöker hjälpa till i min utveckling. Samma sak i skolan med mina lärare, och även mina kompisar i skolan som får mig att skratta och må bra. Det roligaste och viktigaste för mig är gemenskapen som vi har.


Vad vill du göra efter din examen och i framtiden?

Jag vill börja jobba som trainee på en frisörsalong efter examen och förhoppningsvis klara av gesällbrevet. Sedan vad framtiden har för mig vet jag inte än. Det jag vet är att genom jobbet eller på min fritid eller både och så vill jag resa och se världen. Jag vill gå kurser inom frisör, inom språk och ännu mera för att utvecklas och hitta mig själv. Det är mina planer hittills. 


Har du några tips till dem som skulle vilja arbeta inom samma bransch som du?

Mitt tips skulle ha börjat med att alltid tro på sig själv men där säger jag emot mig själv. Det kommer att vara svårt att alltid tro på sig själv och att sina egna förmågor duger. Så mitt tips istället är:

  • Vad som än kommer i din väg vare sig du har stora planer eller små, så ge aldrig upp.
  • Vad som än händer, vad människor säger och tycker runt omkring dig, även om motgångar kommer, så ge inte upp och tappa inte siktet på dina egna prioriteringar och mål.
  • Och om det händer så ge aldrig upp tills du hittar tillbaka till den vägen som är rätt för just dig.
  •  Ett annat tips är att gå utanför din bekvämlighetszon. Våga ta för dig, våga prata och socialisera med folk.