Välkommen till Realgymnasiet i Borlänge!

Vad kan du läsa i Borlänge?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Hon blir rektor för nya Realgymnasiet i Borlänge.

15 januari 2021

Hösten 2021 startar Lärande i Sverige AB upp ett nytt Realgymnasium i Borlänge. Rektor för skolan blir Maria Hag, som tillträder sin tjänst i april 2021.

Hon blir rektor för nya Realgymnasiet i Borlänge.


Maria kommer närmast från en rektorsroll i Falun. Hon inledde sin karriär som grundskolelärare och utbildade sig efter många år som lärare till rektor, då viljan att arbeta med verksamhetsutveckling och i en skolledarroll lockade.  


-Det känns otroligt spännande att få vara med och bygga upp en helt ny gymnasieskola i Borlänge. En skola som kompletterar det befintliga utbudet på ett bra sätt och som utgår från ett genuint intresse hos eleverna. Jag tror att en utbildning med utgångspunkt i arbete med djur, natur och friluftsliv ligger helt rätt i tiden och kommer att ge eleverna fina möjligheter till arbete i framtiden, säger Maria. 


-Jag ser också mycket fram emot att inleda samarbeten med våra lokala aktörer i syfte att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och lära i verkliga miljöer och situationer, fortsätter Maria. 


Det känns fantastiskt roligt att Maria har valt att vara med på resan i att starta en ny gymnasieskola i Borlänge. Hon är helt rätt för Realgymnasiet och bidrar med sin kompetens som en erfaren och driven skolledare. Vi önskar henne varmt välkommen, avslutar Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.