Stinas sista Block-APL

6 maj 2022

Stina har bara en dryg månad kvar på Realgymnasiet och utbildningen Ridning. För ett par veckor sedan gjordes den sista Block-APL:en, som inneburit tre veckor sammanhängande praktik på ett verksamhetsstall på Visingsö.

Stinas sista Block-APL

Berätta om din APL!

Jag har varit på ett verksamhetstall (Stall Roempke) där det drivs ridskola med ridlektioner, turridningar, samt unghästträning och tillridning av hästar i olika åldrar. Jag har fått göra det vanliga stalljobbet som att mocka, fylla vatten och sköta den dagliga tillsynen av hästarna. På det fick jag även rida hästar i olika åldrar och nivå i sin utbildning. Allt från fina tävlingshästar till trygga verksamhetshästar och yngre hästar som var där på träning. Ridningen var i både ridhus och i paddock, men också i den vackra naturen på Visingsö. Jag fick också pröva på att köra häst och vagn och allt som hör till det: sela på hästarna, spänna för, spänna loss och den sela av. Är väldigt glad att jag fick pröva på eftersom det var helt nytt för mig.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig som gått Ridning?

Jag är i full gång med ansökningsprocessen till Hippologprogrammet med inriktning mot Islandshäst. Man ska bland annat skicka in filmer som visar olika färdigheter, så jag håller på med det och hoppas det räcker för att komma in.