Lär dig leda genom äventyr och naturupplevelser

17 februari 2020
Lär dig leda genom äventyr och naturupplevelser

Som elev på Natur & Äventyr tränar du ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får kännedom om branschen ur ett företagsperspektiv. Mycket av din skoltid spenderas utomhus i olika miljöer med olika typer av aktiviteter. Du väljer att specialisera dig för att t.ex. bli skidlärare eller naturguide, som är ett bredare alternativ med fler aktivitetsområden. Beroende på vald specialisering får du även möjlighet att delta i STS rese­ledarutbildning i Alperna.


På Realgymnasiet sker en stor del av din studietid mitt i verkligheten, på arbetsplatser i företag och organisationer. På så sätt får du inte bara insyn i branschen och arbetslivet, utan också ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. På alla våra utbildningar har du APL, arbetsplatsförlagt lärande, en till tre dagar i veckan.Hos oss kan du även välja att lägga till ett antal olika certifikat för att komplettera din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ger ökade möjligheter till sommarjobb och jobb efter examen.


Möjliga certifikat


Skidlärarutbildning

Klättring, Svenska Klätterförbundet

Paddling, Svenska Kanotförbundet

Livräddning i fält NOLS WM

Dykning PADI

STS reseledarutbildning

Instruktör Höghöjdsbana IAPA

Motor- och röjsågskörkort

 


Efter gymnasiet kan du jobba som till exempel:


Skidlärare

Naturguide

Aktivitetsledare

Instruktör höghöjdsbana

Paddelguide

 


För att du ska kunna söka vidare till högskola och universitet erbjuder vi på Realgymnasiet alla elever möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet.


Efter vidare studier kan du jobba som till exempel:


Viltmästare

Idrottslärare

PolisHar du frågor eller funderingar om utbildningen eller skolan, tveka inte att höra av dig till sanna.parkhagen@realgymnasiet.se