Atea

Atea

Förutom att erbjuda elever APL kommer de att hålla föreläsningar, delta på branschdagar för eleverna och även vara med och utveckla utbildningen.

Atea

Samarbetet avser att göra eleverna som studerar på IT-utbildningen på Realgymnasiet i Norrköping, Linköping och Gävle ännu mer anställningsbara.

Vi på Atea är väldigt glada över samarbetet med Lärande i Sverige och Realgymnasiet. Vi ligger i en expansiv fas där vi med detta samarbete ser en möjlighet att säkra det framtida rekryteringsbehovet och vara delaktiga i att utbilda framtidens IT-talanger.

Stefan Ljung platschef Atea i Östergötland

Vi vill erbjuda högkvalitativa gymnasieutbildningar till våra elever och samarbetet med Atea, bidrar i högsta grad till det. Det ligger helt i linje med den strategi vi har, att samarbeta med de främsta i sin bransch. Det kommer att ge eleverna värdefulla kontakter och erfarenheter inför sin framtida karriär. Samarbetet utvecklar vår IT-utbildning, både sett till elevernas IT-kunskaper såsom deras konsult- och affärsmannaskap. Vi får ytterligare en försäkran om att vi lär ut det som branschen efterfrågar och våra elever blir ännu mer anställningsbara.

Patrik Wigelius etableringschef på Lärande i Sverige

Fakta

Atea Sverige

2 500 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr

Omkring 1 500 av dem är konsulter

Ateakoncernen

Finns i sju länder i Norden och Baltikum

Ca 7 200 medarbetare

Näst största it-infrastrukturleverantören i Europa

Drygt 34,7 miljarder norska kronor i omsättning 2018