Jennifer Goding , Teknik

Jag är stolt över att ha hittat det jag brinner för och vill arbeta med.

Så säger Jennifer Goding som gick teknik-utbildningen på Realgymnasiet i Norrköping och som nu läser till sjuksköterska på universitetet. Just nu så jobbar hon extra på ortopeden på VIN och till nästa sommar planerar hon att börja jobba inom vården. I framtiden har hon även siktet på att bli barnmorska.

Jag är stolt över att ha hittat det jag brinner för och vill arbeta med.

Berätta lite om din tid på Realgymnasiet.
Det var en härlig tid. Jag har lärt mig mycket nytt och har tagit med mig min kunskap vidare i livet.

Vad ville du göra efter din examen på Realgymnasiet?
Jag ville i början av gymnasietiden läsa till civilingenjör med inriktning på medicinsk teknik. Men sedan har en stor del av mig älskat att jobba inom vården. Så jag bestämde mig sedan för att läsa till biologi och läsa till sjuksköterska. För att sedan kunna läsa vidare till barnmorska.

Vad gjorde du efter din examen på Realgymnasiet?
Jag jobbade ett år inom äldreomsorg, samtidigt som jag läste till biologi då jag inte hade läst den kursen. Sedan sökte jag in året därpå till sjuksköterskeprogrammet här i Norrköping på campus och pluggar nu där.

Vad gör du nu?
Jag studerar och jobbar extra på ortopeden på VIN. Till nästa sommar kan jag äntligen börja jobba!

Hur hjälpte din utbildning på Realgymnasiet i din nuvarande yrkesroll eller i dina vidare studier?
Jag har haft hjälp av matten som vi läste, dock var matten under gymnasietiden på en högre nivå, men det underlättade mycket vid läkemedelsberäkningen på utbildningen. Sedan skulle jag säga kreativiteten som jag fick på teknikprogrammet. Det har gett en bredare tankesätt och jag har lättare kunnat lösa saker.

Vad är du mest stolt över?
Jag är stolt över att ha tagit tag i att studera vidare och att jag hittat det jag brinner för och vill arbeta med. Att hjälpa människor och vårda dem.

Vad engagerar dig i dina nuvarande studier?
Jag tycker att det är viktigt att kunna ge vård utifrån varje individ. Att ge en god, personcentrerad och säker vård. För mig är det viktigt att ge ett gott bemötande och att vara positiv till allt, att vara glad och ge patienterna en trygghet, även i de svåraste stunderna! Det är så roligt att känna sig behövd och att kunna hjälpa andra att må bra, det ger mig en adrenalinkick!

Vad har du för planer för framtiden?
Att sedan i framtiden läsa vidare till barnmorska. Bilda familj tillsammans med min fästman och skapa minnen.

 Har du några tips till dem som vill arbeta inom samma bransch som du?

Mina tips är att:

  • Vara en person som kan hantera stress. 
  • Jag tror att det är viktigt att ha tålamod och kunna anpassa sig. Då en del patienter kan kräva mer en andra. 
  • Men mitt bästa tips är att ha kul och att vara beredd på att gå med en fylld urinblåsa under ett helt arbetspass i stort sätt.