Emma Rydholm , Ridning

Emma försörjer sig på sitt intresse

Sedan Emma tog examen har hon hunnit med att arbeta med elitryttaren Peder Fredricson och även att driva eget.

Emma försörjer sig på sitt intresse

Jag driver en egen verksamhet på en gård i Skåne, där har jag ett tiotal hästar i åldrarna 3–6 år. Min verksamhet är inriktad på inridning, utbildning och försäljning. Det är fantastiskt att kunna ha hästarna som sina arbetskompisar och att kunna försörja sig på det man brinner för.

Emma Rydholm

Hej Emma! Hur var det när du gick på Realgymnasiet?
-Jag hade en väldigt bra skoltid på Realgymnasiet som gjorde det möjligt för mig att utvecklas inom ridning och hästnäring samt gav mig möjlighet att skapa ett kontaktnät. Jag kände att lärarna förstod mitt fokus på hästar och ridning. Utbildningen gav mig också behörighet till högskola, vilket är väldigt bra.


Vad gör du idag?
-Jag är 22år idag och driver sedan ett år tillbaka en egen verksamhet på en gård i Skåne, där jag har ett tiotal hästar i åldrarna 3–6 år. Min verksamhet är inriktad på inridning, utbildning och försäljning. Det är fantastiskt att kunna ha hästarna som sina arbetskompisar och att kunna försörja sig på det man brinner för.


Vi har hört det ryktas om att du har arbetat med
Peder Fredricson, en svensk ryttare som har tävlat på elitnivå och som fått flera OS-placeringar. Hur var det?
-Jag började jobba på Grevlundagården direkt efter gymnasiet då jag tidigare hade haft skolpraktik där som gav mig jobbet. Jag jobbade på gården i 2 år vilket var en otrolig lärdom för mig. Jag utvecklades både i min ridning och min kunskap och förståelse för hästar. Roligast med jobbet var att vara omringade av så mycket kunniga människor och fantastiska hästar. Det är något jag alltid kommer bära med mig!


Vad har du för framtida mål?
-Jag har som mål att hela tiden höja kvalitén på min verksamhet och att bli en sån bra ryttare och en sån kunnig hästmänniska som det bara är möjligt.

5 tips från Emma

  • Du är din egen marknadsföring. Visa att du är duktig och gör ett bra jobb så kommer det att löna sig.
  • Kom i tid, det är viktigare än man tror, det säger mycket om dig som person.
  • Ansträng dig alltid – gör det där lilla extra.
  • Du är aldrig fullärd – ta vara på dina lärares och praktikplatshandledares kunskaper och sug i dig så mycket som det bara går.
  • Jobba hårt – är det här något du verkligen vill så måste du vara beredd på att det krävs mycket jobb.