Välkommen till Realgymnasiet i Luleå!

Vad kan du läsa i Luleå?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Efter Realgymnasiet - Johanna jobbar med Försvarets hundar

1 december 2021
Efter Realgymnasiet - Johanna jobbar med Försvarets hundar

Jag valde hundutbildningen för att jag alltid haft intresse för djur och åren innan gymnasiet växte mitt intresse för hundar, därför kändes det helt rätt att gå Hund. Man läser olika kurser som handlar om hundar, hundträning och skötsel. Men utbildningen är ganska bred och handlar inte bara om hundar. Första året läste vi t.ex. om alla olika sällskapsdjur. Och, så klart läser man alla ”vanliga” ämnen också.

Johanna Fredin

Johanna har läst Hundutbildningen på Realgymnasiet i Uppsala. ”Jag valde hundutbildningen för att jag alltid haft intresse för djur och åren innan gymnasiet växte mitt intresse för hundar, därför kändes det helt rätt att gå hund. Man läser olika kurser som handlar om hundar, hundträning och –skötsel. Men utbildningen är ganska bred och handlar inte bara om hundar. Första året läste vi t.ex. om alla olika sällskapsdjur. Och, så klart läser man alla ”vanliga” ämnen också.”

Kan man ha med sig vilken hund som helst när man läser hund på Realgymnasiet?
”Ja, visst kan man ha vilken hund som helst! Jag tror dock att det är en fördel att ha en normalstor eller mindre hund, kanske inte så lätt att komma med en t ex grand danois om man ska träna agility. Men det går nog!”

Vad hade du för hund själv?
”Jag hade en Siberian husky-blandning som är 7 år och heter Freja. Hon bor hos min kusin och är hans hund men från och med 23 december i år är hon min egen!”

Nu när Johanna är ute i arbetslivet, undrar vi såklart hur hon tycker att Hundutbildningen på Realgymnasiet har förberett henne för yrkeslivet?

”Jo, jag tycker att jag blev förberedd. Både genom våra lektioner, men också genom att vi hade praktik på riktiga företag. Där fick man se hur det är att jobba i verkligheten och man får en bild av vad som krävs.”

Tack Johanna, för din tid! Jättekul att höra att du jobbar med något du är intresserad av och att du trivs. Vi tittar tillbaka om ytterligare några år och ser hur du och Freja har det!