Evidensia

Evidensia

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar deras engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år.

Realgymnasiet har APL-platser på ett flertal av Evidensias djurkliniker och -sjukhus runt om i Sverige. Inom den centrala delen av samarbetet har Realgymnasiet och Evidensia gemensamt skapat och producerat ett högkvalitativt digitalt undervisningsmaterial i djursjukvård som är inspelat på Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Materialet är utbildningsgemensamt för Djurvård, Hund och Djurpark i åk 3. Evidensia har även varit med och skapat centrala kursriktlinjer till undervisning inom djurhälso och -sjukvård på djurutbildningarna för att tillse att eleverna blir anställningsbara och har hög kompetens efter sin utbildning på Realgymnasiet.

Fakta

64 kliniker

50 Smådjurskliniker

14 Hästkliniker

1600 anställda i Sverige som tar emot över 500 000 patientbesök per år

Totalt 1100 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Frankrike, Irland och Storbritannien