Great Security Säkerhetstekniker

Dator- och kommunikationsteknik
Examen
Yrkesexamen

En utbildning i branschen med professionella säkerhetstekniker

Great Security är en ledande aktör inom säkerhetslösningar som tillsammans med Realgymnasiet ger dig den i särklass bästa utbildningen inom säkerhetssystem. Under första året läser du tillsammans med elever inom programmet på skolan, för att under andra året läsa Säkerhetstekniker på Great Security. I år två och tre övergår utbildningen till lärling, där du 2-3 dagar per vecka utbildas på företaget. Efter avslutad utbildning kan du bland annat arbeta med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem. Och det bästa av allt, du är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen!

NYHET!

En ny utbildning där Great Security erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutat gymnasieexamen. Du får dessutom både yrkesexamen och högskolebehörighet. Startade i Linköping och Norrköping höstterminen 2020 och i Stockholm 2021.

Säkerhetsbranschen växer och det är viktigt för oss att se att det finns en relevant utbildning som kan leda till fler passionerade medarbetare hos oss på Great Security. Därför är vi stolta att vi på Great Security tillsammans med Realgymnasiet startar en utbildning för att utbilda ungdomar i den senaste teknologin inom säkerhet.

Pontus Skårner VD Great Security
  • Datorteknik
  • Mekatronik
  • Elektromekanik

Eleverna går som lärling på Great Security och läser:

• Larm, övervaknings- och säkerhetssystem
  • Nätverksteknik
  • Kommunikationsnät
  • Brandlarmsystem

Eleverna går som lärling på Great Security och läser:

• Brandlarmsystem

Du kan fördjupa dig och bli riktigt vass inom något av dessa områden:

• Låssystem
  • Microsoftcertifieringar
  • Liftutbildning
  • Fallskydd
  • Personlig utveckling & Externa relationer

Great Security erbjuder 6 månaders provanställning, självklart efter avslutad och godkänd gymnasieexamen samt godkänt i samtliga yrkeskurser.

Godkänd yrkesexamen:

• Minst 2 250 godkända poäng totalt av 2 500 möjliga poäng
  • Lägst E i samtliga yrkeskurser
  • Lägst E i svenska, matte och engelska

Du kan bland annat jobba med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem som exempelvis:

• Larmtekniker
  • Säkerhetstekniker