Välkommen till vår digitala mässmonter!

Vanliga frågor!

I Norrköping kan du välja mellan Djurpark, Teknik, Ridning, Hund, IT, Great Security Säkerhetstekniker och Natur & Äventyr 

Vi finns på Kungsgatan 53, mitt i stan!

Vi har ingen skolmatsal utan våra elever får egna personliga matkort som de kan använda på några utvalda restauranger i närheten.


Våra restauranger just nu är Lingonfabriken, Kungs kebab, Härlig pasta, Mitropa, Tacobar, Istanbull kebab, Pasta snäckan och Grill house

Vårt grundschema för varje dag är 8:30 - 15:00. Sedan kan detta varieras på APL dagarna utifrån vad du får för APL plats. 

Sedan har vi inte lektioner som du kanske är van vid från grundskolan. Vi har ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen. Du jobbar alltså med ett och samma ämne från start till lunch, självklart med en lång rast i mitten. Vi gillar de längre passen så man kommer igång ordentligt och har tillräckligt med tid för att hinna jobba med t.ex. projekt.

Både ja och nej. Det kommer finnas vissa tillfällen då man får möjlighet att ta med sig sin hund eller häst på profildagar med samråd med profilläraren.

APL står för arbetsplats förlagt lärande och fungerar som praktik.

På alla våra yrkesprogram har vi APL, en gång i veckan på NB och två gånger i veckan i år tre på IT

Vi har riksintag som innebär att alla har lika stor chans att komma in, det spelar alltså ingen roll vart man bor.

Sedan varierar lägsta och medel merit varje år beroende på hur många som söker och deras meritpoäng. 

Vi har ett unik mentorskap där alla våra mentorer jobbar 100% som mentor. De sätter inga betyg utan jobbar endast med att stötta och vägleda dig genom din skolgång hos oss. 

Det är lite svårt att svara på då det varierar varje år beroende på hur många som saker och deras meritpoäng. För att du ska få någon uppfattning kommer här fjolårets medelpoäng. 

2020:

Ridning: 243 

Hund: 184,2 

Djurpark: 218

Natur & Äventyr: 255,8

Teknik: 243,1

IT: 183,6

Ja, vi jobbar för att skapa möjligheter för våra elever att vistas utomlands under sin utbildning. Vi arbetar främst med APL men även förberedande besök och utbyten har varit aktuellt. 

Många resor är inkluderade i olika projekt som blivit beviljade medel via Universitets och Högskolerådet så som Atlas, Erasmus och Athena. Några APL - platser våra 3or på naturbruksprogrammen brukar åka till kan vara, hästanläggning på Irland eller naturreservat i Sydafrika

Just nu går det ca 350st elever men vi märker att intresset ökar för varje år och att vi växer

Vår höga sysselsättning efter gymnasiet! 82,1% av våra elever jobbar eller studerar 6 månader efter sin examen hos oss. Det är drygt 20 procent mer än motsvarande siffra för riket.

Vi har även fått noll anmärkningar hos skolinspektionen i flera år i rad.

Vad du vill! Självklart är det lättare att bli något inom din inriktning men heller inget måste. Med högskolespåret kan du sedan plugga vidare till nästan vad som helst. Om du vill veta mer vad du kan bli direkt efter studenten gå in på utbildningssidan för det du är intresserad av så har listat en massa förslag!


Passa på och gör vårt framtidsquiz! 

Nej! Vi tror inte på att förlöjliga våra elever, det går emot våra principer och värdegrund. Vi har istället en introvecka första veckan med massor av roliga aktiviteter för att lära känna varandra och tävlingar mot andra klasser. Sedan under terminerna fortsätter vi hitta på massa roliga aktiviteter och tävlingar till exempel LAN eller övernattningar på skolan.

Våra elever brukar prata om att vi är en ganska liten skola vilket gör att man får väldigt bra kontakt med alla, både elever och lärare och man får en familjär känsla på skolan. Vi är även en skofri skola som bidrar till att våra lokaler är väldigt fräscha och hemtrevliga. 

En annan sak som skiljer oss från de andra är att vi jobbar direkt med branschen. Våra elever får en utbildning som bygger på verkliga, uttalade behov i svenska branscher i tillväxt. Genom APL får eleverna framtids kontakter och en direkt fot in i branschen, många av våra elever blir även erbjuda jobb på deras APL-platser efter examen. Några av våra samarbetspartner är till exempel: Kolmårdens Djurpark, Skogslottens ridskola, ATEA, STS aplresor, Great security, ÅBY Ridskola. 

Våra heltidsmentor, en unik modell framtagen 2003 som vi ser sprider sig allt mer i svensk skola idag. 

Vi ser också våra matkort som en styrka som skiljer oss från andra skolor. Våra elever äter sig mätta på god mat varje dag och får röra på sig när de går till och från restaurangerna, vilket ger elever näring och energi för att klara av hela skoldagen.

Här kan du ladda ner vår magalog!