Prova på dagar

21 december 2020
Prova på dagar

Att vara med på en prova-på dag är ett bra sätt att lära känna skolan och den utbildning du är intresserad av och känna hur det känns att vara elev hos oss.

ANMÄLAN

Anmäl dig med ett SMS till 0766274376, skriv namn och vilken utbildning du är intresserad av, t.ex. Erik Axelsson, Natur & Äventyr, Karlstad

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer därför är det viktigt att du anmäler dig så vi vet hur stora grupperna blir.


Prova på utbildningen Natur & Äventyr

Tid: Lördag den 24 april kl 11:00 till 13:00
Plats: Samling vid KMTI, klicka här för karta och vägbeskrivning

Ni kommer att få delta i en rolig cykel-aktivitet med oss i Stigutbildarna MTB! Vi börjar med att träna på några grundläggande moment för att kunna cykla MTB på stigar i skogen och sedan ger vi oss ut på en gemensam stigrunda. 

Vi passerar olika utmaningar där vi stannar och tränar på hur man ska ta sig an naturliga hinder. Efteråt tänder vi en brasa och grillar korv och vi berättar lite om vad man ska tänka på när man coachar eller guidar en grupp samt vilka förberedelser man behöver göra. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att cykla MTB för att delta.

VIKTIGT
När du anmäler dig skriv om du tar med en egen MTB eller om du behöver låna en cykel.Prova på utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård och Hund

Tid: Torsdag den 22 april kl. 16:30 till 18:00
Plats: Samling vid Mariebergsskogen, klicka här för karta och vägbeskrivning

En Djurvårdares vardag i Djurparken Lillskogen. Häng med och se djuren och bli guidad av en Djurvårdare i Karlstads gröna pärla Mariebergsskogen.

Du kommer få träffa Hanna Casell som arbetar med utbildningarna Sällskapsdjur & Djursjukvård och Hund, Hanna kommer berätta om hur upplägget kommer vara när du börjar hos oss, vilka kurser du kommer läsa och mycket mer! 

Anledningen att utbildningarna Sällskapsdjur & Djursjukvård och Hund har prova-på dagen ihop är att vare sig du väljer utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård eller Hund får du titeln Djurvårdare efter gymnasiet, detta ger dig bredden att kunna arbeta i hela Djurbranschen.Prova på utbildningen Ridning

Tid: Tisdag den 20 april kl 16:30 till 18:00
Plats: Samling vid Karlstad Ridklubb, klicka här för karta och vägbeskrivning

För dig som är intressered av utbildningen Ridning har vi ordnat en prova-på dag där ni kommer få prova på att rida, få se klubben samt träffa en av våra ridlärare. 

Ridläraren kommer berätta om utbildningen, upplägget, vilka kurser du kommer läsa samt de diplomeringar du får genom skolan, alla dessa diplomeringar gör dig ännu mer attraktiv för jobb i hästbranschen efter gymnasiet.


MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken